Aducând rod pentru Împărăția lui Dumnezeu

Dumnezeu i-a spus soțului meu că e timpul să pună bazele unei biserici. Soțul meu este antrenor de fotbal și la momentul respectiv avea două echipe cu care lucra. Dumnezeu dorea ca noi să punem bazele unei biserici din acest punct, începând cu acești băieți din echipele lui de fotbal. Toți erau adolescenți, un grup cu care nu e întotdeauna ușor să lucrezi. Uneori este greu să înțelegi generația tânără, dar e foarte important să te întâlnești cu ei pentru că au atât de mult potențial. E mai bine să lucrăm cu ei acum, decât să lucrăm cu ei când sunt adulți și în situații dificile.

Unul dintre băieți, Radmir* are 14 ani și provine dintr-o familie interesantă. Părinții lui s-au întâlnit prin intermediul sportului și cei doi frați ai lui fac sport. Cu toate că au fost nevoiți să se mute cu familia din cartier, Radmir* și frații lui au continuat să se întoarcă la noi și au început să aducă împreună cu ei prieteni de-ai lor la biserică.

În urmă cu 2 ani, Radmir* l-a adus pe unul dintre prietenii săi la biserică și am văzut o schimbare mare în viața prietenului său. Duminica, Radmir* mergea până la Zamir* acasă, îl trezea, îl aducea la biserică și apoi îl conducea acasă. Îl ajuta să citească din Biblie. La finalul anului 2019 am spus câteva cuvinte la întâlnirea bisericii, i-am încurajat pe toți adolescenții să fie ca Radmir* care și-a adus prietenul la biserică. Le-am spus că oricine aduce un prieten la Dumnezeu va fi mare în Împărăția Cerurilor. Radmir* a fost atât de încurajat de cuvintele acestea, încât în următoarea săptămână, prima duminică din 2020, Radmir* a adus cu el la biserică 3 prietene. Două sunt surori și sunt acum parte a bisericii noastre. Recent, aceste două surori au adus cu ele doi verișori, care acum sunt parte în grupul de limbă engleză și în grupul de antrenori al lui R. Anul 2020 a fost dificil pentru familia celor două fete. Noi am ajutat atât cât am putut cu pachete de mâncare. Una dintre fete suferă de epilepsie, tatăl lor este dependent de droguri. 

Pentru că toți cei cu care noi lucrăm sunt adolescenți sau copii, eu păstrez legătura cu familiile lor, în special cu mamele lor. Mă întâlnesc cu ele, le împărtășesc Evanghelia, mărturia întoarcerii mele la Hristos, mărturia soțului meu, viziunea noastră și planurile pe care le avem pentru copiii lor. Una dintre mame a venit la programul făcut cu ocazia Nașterii Domnului și a fost foarte impresionată de serviciul divin, cadouri, atmosferă și modul în care Dumnezeu lucrează schimbarea în fiul ei. Sperăm și ne rugăm ca cele trei familii să vină la Hristos.

Aceste relații și creșterea minunată a bisericii au fost rezultatul credinței lui Radmir* și a inimii lui care bate pentru oameni!

*numele sunt pseudonime

M. și R. V., misionari APME în Asia Centrala