Afganistanul a capitulat în fața talibanilor

Este nevoie urgentă de rugăciune pentru creștinii din Afganistan!

În ultimele câteva zile talibanii au învins forțele guvernamentale și au preluat țara, iar președintele a fugit din Afganistan pentru a evita vărsarea de sânge. (video Al Jazeera https://www.youtube.com/watch?v=BQhRsR7UdWw)

Situația actuală se desfășoară rapid și imprevizibil. Mai multe organizații creștine care au fost implicate în Afganistan și au pus bazele unor lucrări creștine și a unor biserici de casă au solicitat susținere în rugăciune. În Afganistan nu există nicio clădire de biserică, însă în ultimii 20 de ani, de când forțele internaționale au fost prezente în această țară, mulți lucrători creștini au reușit să ducă mesajul Evangheliei printre afgani, să ucenicizeze și să formeze biserici subterane de casă.

De când talibanii s-au instalat la conducerea țării, pastorii bisericilor de casă au început să fie omorâți, iar credincioșii se află în pericol, pentru că oricine crede în Hristos este pedepsit cu moartea, conform tipului de lege islamică aspră impusă de talibani. Mii de oameni au fugit din orașele cheie căutând refugiu din calea talibanilor. Talibanii au închis toate punctele de vamă cu țările învecinate, în special cu Pakistanul.

Acum, numai Dumnezeu mai poate ajuta și susține biserica din Afganistan. Așadar, rugăciunea dumneavoastră contează.

Motive de rugăciune:

  •  Domnul să lase pacea și protecția Sa peste credincioșii afgani și familiile lor.
  •  Domnul să pregătească o cale de ieșire în siguranță pentru mulți lucrătorii creștini străini care slujeau în cadrul organizațiilor umanitare.
  • Harul Domnului să se reverse peste credincioșii afgani, să-i ajute să răspândească lumina Lui în jurul lor, iar forțele întunecate ale răului care încearcă să distrugă această țară să fie biruite. „Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o.” Ioan 1:5
  •  Să ne rugăm pentru o tranziție politică pașnică, fără violențe și pentru ca tot progresul din ultimii 20 de ani în ce privește drepturile omului, în mod special drepturile femeilor să nu fie anulate și retrase.
  • Să ne rugăm pentru țările din Asia de Sud, Pakistan și India, care vor putea oferi refugiu celor care caută siguranța.
  • Să declarăm prin credință că Dumnezeul Suveran este Domn al cerului și pământului și că El este Stăpân peste tot ceea ce se întâmplă în Afganistan. „Laud, înalţ şi slăvesc pe Împăratul cerurilor, căci toate lucrările Lui sunt adevărate, toate căile Lui sunt drepte şi El poate să smerească pe cei ce umblă cu mândrie!” Daniel 4:37

(Informația și o parte din fotografii sunt preluate de la Open Dooors și WAGS Missions Prayer Network)

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.