Ajutor pentru Mozambic

Ajutor pentru Mozambic

Cu o săptămână în urmă, Mozambicul a fost lovit de un ciclon foarte puternic, ciclonul Idai, care a afectat în special centrul țării. Bilanțul victimelor provocate de furtuna puternică ar putea depăși 1.000 de morți, a anunțat președintele țării. Pagubele produse sunt uriașe și oamenii au nevoie disperată de ajutor.

Simona & Jeosafa, misionari în Mozambic, sunt în siguranță în regiunea de nord, de unde ne scriu:
„4 provincii au fost afectate – sunt mari pierderi de vieți omenești, casele sărăcăcioase de pământ au fost distruse, împreună cu tot ce au agonisit oamenii. Cel mai afectat este orașul Beira, distrus în proporție de 90%. Ciclonul a lovit joi noaptea, însă doar duminică și luni am început să primim vești din regiune. Salvarea oamenilor este foarte dificilă, din lipsă de infrastructură. Mulți dintre ei se află pe acoperișuri sau în copaci, așteptând de o săptămână ca cineva să îi salveze. Slăbiți și epuizați, nu se mai pot ține și cad în apă, unde mor înecați.

Cei care au supraviețuit nu au curent electric, apă potabilă sau hrană… Doar ape, distrugere și nenorocire pretutindeni în jur! Ploaia continuă să cadă, iar în următoarele 24 de ore este prevăzută deschiderea anumitor baraje, ca acestea să nu crape și dezastrul să fie și mai mare. Oamenii însă sunt disperați – dacă apele cresc, vor acoperi mare parte din sudul și centrul țării. Toți încearcă să scape, însă drumurile sunt distruse.

În primul rând avem nevoie de rugăciuni! Salvarea este dificilă, dar Dumnezeu poate interveni. Apoi, este nevoie de sprijin umanitar. Noi, de aici de la baza din nord, am început să strângem bani, haine, alimente, plase de țânțari etc. Urmează să trimitem constant transporturi de ajutoare spre zonele sinistrate.”

Agenția Penticostală de Misiune Externă face apel la credincioșii din România să se implice în ajutorarea mozambicanilor. Puținul nostru poate face diferența pentru acești oameni aflați într-o situație disperată. Dacă sunteți preocupați să-i ajutați pe cei care au avut de suferit, vă rugăm să trimiteți o donație în contul APME, cu mențiunea: Ajutor pentru Mozambic.

Puteți dona în conturile APME deschise la Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22:
RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802
GBP: 

Sau online cu cardul: DONEAZĂ

Căci am fost flămând și Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete și Mi-aţi dat de băut; am fost străin și M-aţi primit; am fost gol și M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav și aţi venit să Mă vedeţi; am fost întemniţă și aţi venit pe la Mine. … Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. [Domnul Isus în Evanghelia după Matei 25:35, 40]

 

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.