Atac cu bombă asupra unei biserici penticostale din Republica Democratică Congo

O biserică penticostală din Kasindi, Republica Democratică Congo a fost ținta unui atac cu bombă duminică, 14 ianuarie, în timpul serviciului de închinare. 17 persoane și-au pierdut viața și alte 39 au fost rănite. Atacul a fost revendicat de o grupare afiliată Statului Islamic, ADF (Forțele Democratice Aliate).  Mai jos puteți citi declarația președintelui Comisiei Penticostale pentru Libertăți Religioase, Dr. Arto Hamalainen.

Helsinki, Finlanda

„Cu inimi grele dorim să transmitem condoleanțe familiilor, membrilor bisericii, lucrătorilor și liderilor Comunității Bisericilor Penticostale din Africa Centrală (CEPAC), în urma atacului suferit în incinta Bisericii Penticostale din Kasindi.

Așa cum a declarat rev. D. Mohan, președintele Comunității Globale AG, trebuie să rămânem uniți și să continuăm să lucrăm în pace, după cum citim în 2 Corinteni 13:1 – „Încolo, fraților, fiți sănătoși, desăvârșiți-vă, îmbărbătați-vă, fiți cu un cuget, trăiți în pace și Dumnezeul dragostei și al păcii va fi cu voi.”

Să ne unim în rugăciune, oriunde ne aflăm în lume, mijlocind pentru frații și surorile noastre congoleze. Rugăciunile noastre se înalță pentru familiile afectate de această tragedie, susținând în același timp cu determinare Articolul 18 din Declarația Universală a Drepturilor Omului: Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de conştiintă şi religie; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea, singur sau împreună cu alţii, atât în mod public, cât şi privat, prin învăţătură, practici religioase, cult şi îndeplinirea riturilor.”

Dr. Arto Hamalainen

Surse text și foto:

https://www.voanews.com/a/islamic-state-claims-responsibility-for-dr-congo-church-bombing-/6920938.html

https://www.bbc.com/news/world-africa-64282053