Atacuri teroriste și amenințări îndreptate împotriva minoritățiilor din provincia KPK – Pakistan

Daesh este un grup jihadist militant islamist și un fost cvasi-stat nerecunoscut, care urmează doctrina Salafi bazată pe ramura sunnită a islamului.

Acest grup jihadist a fost fondat în 1999, de Abu Musab al-Zarqawi, dar a devenit cunoscut la nivel mondial abia în 2014, când forțele de securitate irakiene au fost înlăturate din orașele cheie, în timpul campaniei Anbar, care a fost urmată de capturarea Mosulului și masacrul de la Sinjar.

În ultimul timp, acest grup jihadist operează și în Pakistan, în special în provincia KPK, unde atacurile teroriste sunt îndreptate împotriva creștinilor și a musulmanilor șiiți care sunt o minoritate.

Mai jos vă vom prezenta câteva exemple despre astfel de atacuri care s-au petrecut recent în acestă provincie, în mod special în orașul Peshawar.

În data de 30 ianuarie 2022, părintele William Siraj a fost ucis în timp ce se îndrepta spre casă, după ce a oficiat Liturghia de duminică în orașul Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, iar unul dintre însoțitorii săi, părintele Naeem Patrick, a fost rănit.

În data de 4 martie 2022, în orașul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, a avut loc un atentat sinucigaș la o moschee musulmană șiită, în urma căruia au fost uciși 58 de oameni și răniți 200. În timpul rugăciunilor de vineri, o explozie a lovit moscheea, iar oameni înarmați au năvălit în interior, deschizând focul, asupra închinătorilor strânși în sala principală, cât și asupra ofițerilor de poliție care păzeau moscheea, ucigând un ofițer și rănind grav un al doilea.

Cu câteva zile în urmă, în timp ce pastorul și președintele Assemblies of God KPK, Hanook Hashmat, se îndrepta spre mașina sa, a observat doi oameni care îi filmau mașina. Dorind să afle de ce fac lucrul acesta, pastorul Hanook Hashmat l-a trimis pe șoferul său după ei, însă aceștia s-au făcut nevăzuți.

Motive de rugăciune

  • Haideți să purtăm în rugăciune pe liderii și credincioșii din bisericile situate în această zonă a Pakistanului, ca Domnul să-i ajute să rămână fermi în fața acestor provocări și să treacă biruitori prin aceste atacuri teroriste.
  • De asemeni, haideți să mijlocim și pentru membrii grupului militant islamist Daesh, ca să-l cunoască pe Domnul Isus ca Domnul si Mântuitor al lor.

Multe binecuvântări,

Pastorul Hanook Hashmat