Cercetarea Soarelui care răsare din înălțime

Şi tu, pruncule, vei fi chemat proroc al Celui Preaînalt. Căci vei merge înaintea Domnului, ca să pregăteşti căile Lui şi să dai poporului Său cunoştinţa mântuirii, care stă în iertarea păcatelor lui; datorită marii îndurări a Dumnezeului nostru, în urma căreia ne-a cercetat Soarele care răsare din înălţime, ca să lumineze pe cei ce zac în întunericul şi în umbra morţii şi să ne îndrepte picioarele pe calea păcii!” Luca 1:76-79

Adesea, sărbătorile de iarnă sunt perioada cea mai aglomerată pentru misionari. Profităm de această sărbătoare pentru că este un motiv foarte bun de a chema oameni la biserică, de a-i vizita, de a le face cadouri și de a-L vesti pe Hristos. 

Anul 2020 a fost un an foarte aglomerat, mai ales în luna decembrie, când am fost prinși cu programele de sărbători ale bisericilor din localitățile în care suntem implicați. Am avut programe de celebrare la biserica în limba locală și la biserica în limba engleză, am mers la colindat și am distribuit cadouri cu copiii de la casele Agape, am făcut evanghelizări și am distribuit Biblii. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat sănătate și energie ca să slujim și mai mult ne-a dat harul să vedem Mâna Lui la lucru. El ne-a surprins aducând la bisericile în care noi slujim mai mulți oameni decât capacitatea acestora.

În 21 decembrie, în satul Tettry, la două ore distanță de Patna, sărbătorirea Nașterii Domnului a adunat împreună cam 200 de persoane. Cu toate că satul are cam 500 de locuitori, programul a fost gândit pentru cei 150 de copii ai școlii locale și părinții acestora, fiind nevoiți să limităm numărul de participanți datorită situației create de pandemie. Am început programul pe ceață, dar într-un final ceața s-a risipit și a ieșit soarele. La final am împărțit cadouri copiilor și am servit o gustare împreună. 

În 22 decembrie, în Supaul, Bihar, la 6 ore distanță de Patna, frații au pregătit o scenetă despre Nașterea Domnului pentru invitații Casei Domnului.

În 24 decembrie, în Darbangha, Domnul ne-a surprins prin numărul mare de participanți la programul de evanghelizare organizat cu ocazia Nașterii Domnului. Peste 600 de persoane au participat la serbare, dintre care mulți nu auziseră vreodată de Domnul.

Mai apoi am colidat la orfelinatul de stat din Darbangha, la secția de poliție și la domnul primar. Pentru prima dată de când am început să-l colindăm, domnul primar nu ne-a primit în biroul său, ci ne-a primit cu bucurie în camera de zi, în ciuda pandemiei. Spre surprinderea noastră, vizita noastră la domnul primar a apărut pe paginile ziarului local, slăvit să fie El, că și în acest mod Numele lui e făcut cunoscut.

În 25 decembrie, în Nasriganj, Patna, în biserica din casa fratelui pastor Amit, persoanele care au venit la Sărbătoarea Nașterii Domnului din data de 25 decembrie nu au mai încăput în casă, așa că adunarea s-a mutat pe acoperiș și Domnul ne-a dat un timp binecuvântat.

Tot în 25 decembrie biserica în limba hindi din Patna s-a adunat pentru a celebra Nașterea Domnului într-un mod mai aparte, un prânz împreună cu invitații lor care nu-L cunosc pe Domnul și apoi un program special de sărbătoare la care au participat 120 de persoane. Datorită pandemiei am fost nevoiți să limităm numărul de participanți, astfel membrii bisericii au primit cupoane semnate de pastorul bisericii, care au fost folosite ca bilete de intrare. La acest eveniment, firma, pe care soțul meu a deschis-o în pandemie pentru a putea obține viză aici, împreună cu un frate localnic, a oferit cadou sacoșe inscripționate cu mesaj biblic tuturor celor care au participat, membrii și prieteni, iar biserica i-a binecuvântat.

În 26 decembrie, am pornit cu colindul din casa Malei, din Darbangha. Mala este prima credincioasă dintr-un sat din Darbangha, care a venit la Domnul după căsătoria mea. În 27 decembrie în curtea și în casa ei s-a înființat o biserică, iar ea și soțul ei slujesc acum ca evangheliști, iar în 29 decembrie am petrecut, cu familia, o zi în casa lor, am gătit împreună și am avut părtășie ca la sat, cu foc în mijloc de iarnă.

În 29 decembrie am finalizat anul cu două evenimente frumoase, căsătoria fiului surorii noastre Asha, care ne este vecină și aniversarea căsătoriei fratelui Albert, partenerul de afaceri al soțului meu.

Desigur, acestea sunt câteva evenimente. Am sărbătorit venirea în lume a Domnului Hristos și cu biserica locală din Patna. Am organizat câteva programe, cu copiii în 23 decembrie și cu biserica în limba engleză în 23 decembrie, iar în 26 decembrie am mers cu copiii din casele Agape la colindat. 

Mulțumim Domnului că până aici ne-a ajutat, ne-a păstrat sănătoși, că ne-am bucurat de Nașterea lui Hristos și ne-a dat harul să folosim această sărbătoare pentru a-L vesti pe El.

Maria I., misionară în India

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.