Femeile musulmane aud pentru prima dată de Isus

Femeile musulmane aud pentru prima dată de Isus

Ștefan & Ioana B., împreună cu fetițele Hadasa și Joyce, sunt trimiși de Biserica Muntele Sionului din Aleșd și slujesc printre etniile neatinse din Spania.

Ioana, împreună cu o echipă de surori, organizează întâlniri transculturale la care femeile musulmane care participă au ocazia să audă pentru prima dată Evanghelia. Este un prilej special în care pot propovădui Vestea cea Bună în mod deschis, liber, unor femei care în țările din care provin nu ar avea această oportunitate. Ioana povestește o întâmplare în care a văzut modul deosebit în care Duhul Sfânt lucrează:

Duhul Sfânt a lucrat, iar deschiderea lor spre dialog și ascultare a făcut posibil să audă lucruri care nu au ajuns la urechile lor până atunci. Cele două aveau replică aproape la orice spuneam fie eu, fie altă soră. Însă am ajuns în punctul în care vorbeam despre incapacitatea omului de a fi neprihănit prin fapte, ci doar prin credință. În acel moment nu au mai avut răspuns… tăcerea și-a pus amprenta! Atunci s-a evidențiat faptul că religia nu le permite să gândească astfel, DAR inimile lor doreau lucrul acesta. În numele lui Isus, cred că toată sămânța din Cuvânt va aduce rod, va lucra tainic în mintea și inima lor”, declară Ioana. „În luna aprilie s-a întâmplat ceva minunat. Una din femeile musulmane, pe nume Maria, a fost vizitată de mama ei, care a dorit mult să mă cunoască. Am mulțumit Domnului că îmi oferă prilejul de a împlini o parte din scopul pentru care ea a ajuns pe aceste meleaguri. Am organizat o întâlnire cu femeile iar Maria și mama ei au putut să vadă și să asculte ce se întâmplă la întâlnirile noastre. Am cântat, ne-am rugat, iar apoi am început să vorbim despre salvare și viața veșnică prin jertfa lui Isus. A fost o mare provocare! Pentru mine – fiindcă mă aflam în fața unor femei musulmane foarte manierate, intelectuale, care prezentau islamul la un rang înalt. Pentru ele – pentru că auzeau despre Domnul Isus, ca Fiu al lui Dumnezeu prin care credem că suntem mântuiți.

Să continuăm să ne rugăm pentru refacerea deplină a Hadasei și ca Dumnezeu să întărească întreaga familie! Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să lumineze inimile și mințile femeilor musulmane și să le aducă la mântuire! De asemenea,să ne rugăm ca prima tabără de misiune care a avut loc în Spania în perioada 23-26 iunie,să ducă la o mai mare implicare a credincioșilor în misiune! În luna mai au urmat alte astfel de întâlniri, în care mărturiile surorilor au avut un impact puternic în viața femeilor musulmane și au creat o mai mare apropiere și încredere între ele. A trecut mai bine de o lună de la accidentul rutier în care a fost implicată Hadasa, fiica cea mare a misionarilor, în urma căruia i-a fost rupt piciorul și a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență. „Ca părinți ne simțim atât de fragili și frânți când copiii noștri devin ținta atacurilor celui rău. Ne dăruim lui Dumnezeu necondiționat și spunem că viața noastră nu ne aparține, însă atunci când copiii noștri sunt afectați fizic sau emoțional căutăm echilibru și sprijin”, mărturisesc cei doi. „Prin harul lui Dumnezeu însă, tibia și peroneul sunt așezate la locul lor și recuperarea a fost mai rapidă decât se așteptau medicii. Urmează o altă intervenție pentru a scoate tija din picior, iar apoi Hadasa va putea face primii pași.”

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.