Logos Hope – un vapor care aduce ajutor și speranță

Logos Hope – un vapor care aduce ajutor și speranță

Cu ajutorul Domnului m-am întors de pe vaporul Logos Hope al OM. Suntem cu toții bine și sănătoși.

Am avut două luni intense pe vapor, fiind implicat simultan în operare și în instruirea noului grup de recruți. Consider aceste luni un privilegiu. Am parcurs cu noul grup de recruți un ciclu complet de instruire – au început de la nivelul de „nici o legătură cu marinăria”, iar când am plecat de pe vapor ei deja lucrau în Departamentul de Punte.

Cum slujește Logos Hope în aceste vremuri? 

Pentru a sluji locuitorilor insulei Abacos, alături de echipa tehnică, am dus vaporul în zone în care alții nu se încumetă să pătrundă: în lipsa unui port suficient de adânc pentru vaporul nostru și a hărților detaliate, am coborât o barcă de salvare care a verificat adâncimile și a căutat o „spărtură” în reciful care înconjura insula, în timp ce vaporul o urma cu viteză minimă, până în locul în care am coborât ancora. Am stat ancorați în largul insulei timp de 3 săptămâni în care am trimis voluntarii cu bărcile la mal, să slujească locuitorilor insulei.

Noul virus a scos la iveală multe crize din multe domenii… dar cea mai gravă dintre ele este criza identității personale. În izolare, înconjurați de incertitudine și teamă, oamenii își dau seama că temelia pe care au zidit se clatină: nici agoniseala materială, nici titlurile dobândite nu sunt trainice și nu te definesc pe termen nelimitat.

Într-o astfel de criză, mulți dintre slujitorii Domnului caută să folosească orice ocazie pentru a propovădui jertfa lui Hristos prin care primim o identitatea nouă și veșnică: aceea de copii ai lui Dumnezeu, doriți, iubiți și răscumpărați pentru totdeauna.

Voluntarii de pe Logos Hope ajută la reconstrucția comunității din insula Abaco, devastată de uraganul Dorian în anul 2019. Ajutorul practic este unul dintre modurile în care ne conectăm cu localnicii pentru a le aduce speranță, atât pentru situația în care se află, dar mai ales pentru veșnicie. Astăzi, vaporul este în portul Kingstown din Saint Vincent. Ne rugăm pentru uși deschise prin care să putem sluji multor suflete!

Ce urmează pentru noi?

În lunile care au trecut, ne-am rugat și am făcut ce a ținut de noi pentru ne pregăti cât mai bine tranziția către Asia. Am studiat, am comunicat cu echipe care slujesc acolo, am scris despre viziune și despre chemarea de a sluji în leagănul islamului. Vedem că pentru următoarea perioadă, această ușă rămâne închisă pentru noi. Eu (Ionuț) aș putea călători pentru a începe slujirea acolo, dar să mut întreaga familie într-o vreme cu asemenea restricții pare aproape imposibil. În timp ce căutam soluții, am primit din partea vaporului Logos Hope rugămintea de a ne întoarce să slujim la bord pentru încă o vreme. Ne-am rugat și ne-am consultat cu liderii noștri spirituali, așa că vă putem transmite următoarea decizie: în luna ianuarie ne vom muta pe vaporul Logos Hope. Nu renunțăm la viziunea de a sluji într-un context islamic, ci considerăm că drumul către acesta trece printr-o perioadă de slujire alături de echipa OM pe Logos Hope.

Dorința noastră este să slujim Domnului în orice vreme și în orice loc. Ne-am bucura să știm că doriți să rămâneți alături de noi și astfel să continuăm să slujim împreună, până la marginile pământului. Urmează o nouă perioadă de tranziție, prin care vă rugăm să ne purtați în rugăciune. Sunteți deosebiți și aveți un loc special în inima noastră.

Cu dragoste în Hristos,

Ionuț, Cristina, Caty, Rebeca și Ilinc

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.