Râuri în locuri secetoase – Madagascar

 

În 15 octombrie vă chemam la rugăciune pentru călătoria echipei și evanghelizarea din Ambatolahy.  Domnul a purtat de grijă și a ajutat echipa să ajungă cu bine în comună, să vestească Cuvântul și să evanghelizeze prin proiectarea filmului Isus.  Cu toate că au întâmpinat piedici la proiectarea filmului Isus, iar videoproiectorul, în cele din urmă s-a oprit pentru totdeauna, Dumnezeu a lucrat și o mulțime de oameni au auzit de Isus și mântuirea primită prin El și de înființarea unei biserici în comuna lor.

Mai jos puteți citi gândurile așternute de Florin Popa în zilele respective, provocările întâmpinate, biruințele și inima plină de mulțumire pentru purtarea de grijă a Domnului și a fraților prin rugăciuni. 

 

În centrul comunei am avut un timp de evanghelizare, unde ne-am rugat pentru oameni și apoi i-am chemat la vizionarea filmului Isus. Filmul Isus este o unealtă minunată de evanghelizare, mai ales în zonele rurale izolate din Madagascar. În primele două seri am prezentat filmul Isus în două locații diferite. În a doua seară Dumnezeu a făcut o minune: am pornit Video-proiectorul și a ieșit un fum gros din el ca nu am putut sta lângă el. L-am deconectat repede… Și am zis: E Gata! Asta e! Chiar lângă mine era pastorul Tina și i-am zis glumind: punem filmul pe ecranul mic de la laptop… El se pregătea să anunțe că nu mai punem filmul și eu am zis să aștepte puțin… Am apăsat butonul Video-proiectorului și a pornit ca nou, fără să facă scântei ca până atunci. Dumnezeu este specialist în miracole! Toată piața s-a umplut de oameni, unii șezând, dar cea mai mare parte au stat în picioare – nu se vede în poza pentru ca era noapte beznă. Filmul a mers pana aproape de final când proiectorul s-a oprit, iar de atunci nu a mai vrut să pornească. Avem mare nevoie de un proiector nou, mic, portabil și cu autonomie internă pe care să-l folosim în astfel de situații!

Duminică 18 Octombrie, am organizat două programe de biserică în curtea familiei lui Tody. Pentru a avea puțină umbră am instalat o prelată și neavând scaune am improvizat cum am putut – am pus scânduri între scaune, am stat câte doi pe un scaun, am stat pe jos, dar cu toții am căutat umbra datorită căldurii de peste 40 gr C. Foarte mulți oameni s-au oprit la o distanță considerabilă și urmăreau slujba fără să aibă curajul de a se apropia. O femeie a cerut o rugăciune specială de eliberare, dar nu a avut curajul de a spune rugăciunea prin care trebuia să-L primească pe Isus ca Stăpân peste viața ei și nici nu a venit la biserică după aceea. Împotrivirile celui rău sunt foarte mari.

Aceștia sunt “oamenii păcii” care ne-au primit în casa lor, în curtea lor, care s-au pregătit cu ce au avut mai bun pentru a primi familia pastorului Faly și restul echipei, care s-a întors în Antsirabe și Antananarivo după 5 zile. Pastorul Faly, soția lui – Tahina – și cei 3 copii au rămas în cuptorul încins al comunei Ambatolahy (la temperaturi de peste 40°C).

 

A doua zi după ce ne-am întors acasă, pastorul Faly m-a sunat să-mi spună că seara, după ce au mâncat, cel de-al doilea fiu al său s-a dus la wc și în timp ce era acolo, a venit un om rău care i-a pus arma/pușca spre cap spunând: dă-mi telefonul dacă vrei să trăiești! (wc-ul este la doar câțiva metri în afara curții, dar este noapte bezna bezna bezna pentru ca nu este electricitate… VEZI ULTIMA FOTOGRAFIE). Copilul i-a dat telefonul și după aceea ei au plecat speriați într-o altă casă pentru a rămâne acolo în timpul nopții. Când s-au întors, au văzut că doar două rațe lipsesc. Tâlharul nu a văzut puișorii de găină și nici nu a furat alte lucruri. Domnul i-a protejat pe toți, dar au nevoie de rugăciune pentru protecție și sprijin! În timp ce am fost acolo, Tody (omul păcii) nu a dormit aproape deloc în timpul nopților, ci a făcut ture pe lângă casă pentru a se asigura ca totul este în ordine! Există o lipsă uriașă de securitate în zonă, deoarece dahalo (hoții de vaci) sunt înarmați și se apropie de sat pentru a fura și jefui oamenii … Lăudăm pe Domnul că nu s-a întâmplat nimic rău, însă au nevoie de sprijin în rugăciune și este nevoie de foarte mare atenție!

Mulțumim tuturor care vă rugați și dăruiți pentru noi. Vrem să vă spunem că resursele financiare sunt importante pentru că ne folosim de bani pentru a face lucrarea lui Dumnezeu, dar mult mai importantă este rugăciunea… Fără a fi protejați prin Sângele lui Hristos și acoperiți spiritual de biserica din care facem parte precum și prin rugăciunile voastre, nu am avea ce căuta în acest război spiritual, pentru că am fi sortiți eșecului. Dar biruința este a Domnului și alături de El și noi suntem biruitori!”

În Numele Domnului câștigăm bătălii după bătălii pentru că: Niciunul nu este ca Tine Doamne, mare ești Tu și mare este Numele Tău prin puterea Ta! Ieremia 10:6

Florin și Alina Popa – Madagascar