Rugăciune pentru misiune – 23 mai 2021

CRST

Centrul Român de Studii Transculturale [CRST] din Constanța este școala de misiune în care, încă din anul 2001, tinerii români se pregătesc pentru misiune externă. Aflându-ne la 20 de ani de la înființare, misionarii prezentați în acest calendar și pregătiți în școala noastră, ne determină să sărbătorim viziunea distinsă pe care am primit-o și să declarăm, plini de recunoștință, faptul că „până aici, Domnul ne-a ajutat!” Pe fondul pandemiei, în ultimul an omenirea a experimentat schimbări globale care au efect radical și asupra școlii noastre. Chiar dacă am fost constrânși ca pentru o vreme să suspendăm cursurile din campus și să le predăm prin videoconferință, împreună cu profesorii și cu echipa școlii, am continuat să slujim studenților noștri cu aceeași pasiune și viziune.

 

Motive de rugăciune:

  1. În urma transformărilor pe care le suferim, rugați-vă ca CRST să devină un „burduf nou” prin care să fie oferită într-un mod nou echiparea pentru misiune.
  2. Rugați-vă ca tinerii români care au chemarea să ducă Vestea Bună grupurilor etnice neatinse cu Evanghelia, să primească binecuvântarea părinților, susținerea bisericii și puterea Duhului Sfânt pentru a se pregăti la CRST ca misionari.
  3. Rugați-vă pentru campus, pentru echipă și pentru actualii studenți! Protecția Domnului să fie peste fiecare și El să ofere resursele necesare pentru întregul proces educațional.

 

Proiectul România 100%

Județele cel mai puțin evanghelizate din România: Harghita

Este un județ în care procentul populației maghiare [82,98%] este net superior românilor [12,6%]. Sub aspect confesional, majoritatea locuitorilor se declară romano-catolici [200.663 din 304.969 locuitori]. În județul Harghita sunt 4 municipii și 5 orașe. În județ sunt foarte puțini credincioși penticostali, acest lucru se poate observa și în faptul că la nivel urban există doar 4 biserici. Motive de rugăciune:

  • Plantarea de biserici în orașele: Miercurea Ciuc [reședința de județ], Gheorgheni [municipiu], Cristuru Secuiesc, Vlăhița și Băile Tușnad.
  • Formarea de slujitori vorbitori de limba maghiară disponibili la slujire.
  • Identificarea evangheliștilor și obținerea resurselor necesare plantării de biserici în județul Harghita.