Salutări din regiunea Himalayei!

Salutări din regiunea Himalayei!

Pavel & Roxana (pseudonime) sunt trimiși de Biserica Cer Deschis din București și slujesc în cadrul unui grup etnic neatins cu Evanghelia din Asia, în parteneriat APME-TPM.

În anul 2013, cei doi și-au pus întrebarea: cum putem duce Vestea Bună acestui grup etnic budist, majoritar nomad și cu unul dintre cele mai scăzute niveluri de alfabetizare din întreaga țară? Ideal ar fi fost să demareze un ONG prin care să desfășoare activități umanitare sau lucrări cu copiii, însă străinilor nu le este permis acest lucru. Dorind să continue să slujească acolo, era neapărată nevoie să înceapă un proiect care să se auto-susțină, cu un model ușor de preluat și multiplicat de către localnici. „Astfel am început acest proiect, punând înaintea Domnului peștii și pâinile pe care le aveam: pasiunea pentru calculatoare și design. Au fost multe momente în care am vrut să renunțăm, dar Dumnezeu ne-a dat har și începând cu sfârșitul anului trecut L-am văzut pe Dumnezeu mișcând apele și pentru noi.”

Nu toți cei care fac parte din grupul etnic țintă sunt nomazi, unii dintre ei au mici afaceri, iar alții urmează studii superioare pentru a-și depăși condiția socială. „Deși dorința noastră era să lucrăm printre nomazi, se pare că Dumnezeu ne deschide ușile printre cei mai educați. A început să se răspândească vestea că există un străin care face site-uri pentru companii mici. Însă activitatea noastră nu se rezumă la atât. Petrecem timp cu ei, le oferim strategii pentru afaceri de succes, încercăm să le cunoaștem familiile, să-i ajutăm în rezolvarea problemelor de zi cu zi și să le vestim Evanghelia. Unul dintre ei mi-a spus că îi place să colaboreze cu străinii deoarece sunt onești și se țin de cuvânt. Am profitat de această situație pentru a-i prezenta bazele scripturale după care ne conducem viețile”, povestește Pavel.

Un alt proiect pe care l-au început cam în aceeași perioadă, împreună cu o echipă de slujitori, implică organizarea unor cursuri de limba engleză pentru studenții din această etnie. De curând au început să folosească Biblia ca material didactic și rezultatele sunt foarte încurajatoare. „Unii vin, alții pleacă, dar s-a format un grup de studenți cu care avem relații foarte strânse și cărora le vizităm familiile din sate, oricând avem ocazia. Am putut observa schimbări foarte mari în atitudinile unora, de la a fi complet împotrivitori, până la a fi foarte implicați în discuții și a cere materiale creștine și chiar Biblia, pentru a compara cele două religii.”

Regiunea în care locuiesc este împărțită în opt zone, însă majoritatea lucrătorilor se concentrează doar asupra uneia dintre acestea. Misionarii
doresc să demareze începând cu anul viitor un nou proiect cu suveniruri, prin care doresc să atingă cel puțin încă o zonă, să ducă Evanghelia și printre nomazi sau printre cei care locuiesc la sate. „Dumnezeu ne oferă multe oportunități de implicare în domeniul educației și dezvoltării comunitare prin care putem vesti Evanghelia, dar avem nevoie de mai mulți lucrători. Avem nevoie de tineri cu cunoștințe în următoarele domenii: IT, web design, design grafic, limba engleză, croitorie, design vestimentar.”

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.