Sărbătoare la spitalul CURE din Niger

În data de 15 septembrie 2021, la CURE Niger, am sărbătorit 11 ani de la înființarea spitalului, deoarece anul trecut, din cauza pandemiei, am ratat sărbătoarea aniversară a 10 ani.

Înainte de această sărbătoare, pentru ca totul să arate bine, am zugrăvit clădirile spitalului, am tuns gazonul, și am instalat două corturi. În ziua evenimentului, tot personalul CURE, îmbrăcat în haine tradiționale, viu colorate, își așteptau oaspeții, în timp ce muzica tuaregilor din Sahara de Sud, umplea atmosfera. Printre cei prezenți la acest eveniment au fost: miniștrii și alți reprezentanți ai guvernului, primarul, reprezentanții partenerilor internaționali ai ONG-ului, lideri de biserici și comunități.

Earnest Kyoko – pastorul senior, a deschis programul cu un îndemn și rugăciune, urmate de un cuvânt de bun venit din partea directorului spitalului, George Găvruș.

Ministrul Sănătății Publice, dr. Idi Illiasou s-a adresat audienței mulțumind CURE pentru serviciile esențiale oferite copiilor din Niger. Modelul integral caritabil adoptat în aprilie 2021 a fost în mod deosebit apreciat.

Ministrul Planificării și Dezvoltării Comunitare, dl. Maman Ibrahim Mahaman s-a adresat publicului accentuând parteneriatul strâns dintre spitalul CURE și Guvern, în efortul de a oferi servicii medicale persoanelor defavorizate.

Justin Narducci, Președintele CURE, a vizitat pentru prima dată Nigerul, cu ocazia acestui eveniment, iar în discursul său a oferit o prezentare generală a realizărilor din ultimii 11 ani despre: scopul spitalului, angajamentul de a sluji copiilor și o frântură din inițiativele viitoare.

Sincer, probabil CURE nu ar exista în Niger fără intervenția, generozitatea și dragostea lui Marcia McIntyre – membră a bordului spitalului și susținătoare pe termen lung. Angajații din Niger o numesc „mama”. Ea s-a adresat audienței în limba franceză, cu o smerenie și o dragoste resimțite de toți cei prezenți.

A fost o sărbătoare a mulțumirii, înaintea lui Dumnezeu, a susținătorilor și a angajaților devotați care au muncit aici mai bine de 10 ani. Mulțumim și doctorilor noștri iscusiți și dedicați și tuturor celor care indiferent de funcția pe care o ocupă contribuie la vindecarea copiilor și proclamarea Împărăției lui Dumnezeu în Niger.

Ce a fost mai bun s-a păstrat pentru final: copiii noștri – pacienții. Încântați, cu hăinuțe noi, plătite cu generozitate de către echipa locală, copiii au venit unul după altul ca într-o procesiune, cu cadre care îi ajută să umble.

Acești copii, unii având încă dureri în urma operațiilor recente, cu gipsuri și zâmbete largi, imaginea lor a adus lacrimi în ochii noștri. Fără cuvinte, aveam același gând – „Asta este! De asta suntem aici. Toate eforturile, munca asiduă, transpirația și lacrimile s-au meritat.” Copii au cântat un cântec de recunoștință lui Dumnezeu și apoi încet, încet s-au retras, așa cum au intrat, în timp ce noi ne-am șters discret câte o lacrimă și am zâmbit pe sub măști.

După ce au vizitat secția și sala de operație, miniștrii și membrii guvernului, fiind adânc impresionați de ceea ce au văzut, la plecare au spus: „vă rugăm să nu ezitați să veniți la noi, suntem aici ca să vă susținem și să vă asistăm.”

Cum altfel ai putea finaliza o sărbătoare decât cu mâncare bună! Echipa de la bucătărie nu a dezamăgit. Am servit frigărui delicioși, kopto -o mâncare tradițională și orez aromat. Fără îndoială, aceasta a fost cea mai bună masă pe care au avut-o pacienții noștri. Toată lumea a fost fericită.

George și Georgiana, împreună cu copiii, slujitori în cadrul CURE Niger