Transferul Agenției Penticostale de Misiune Externă (APME) spre Cultul Creștin Penticostal

Transferul Agenției Penticostale de Misiune Externă (APME) spre Cultul Creștin Penticostal
Luni, 6 noiembrie 2017, a marcat un moment important din istoria, încă foarte scurtă, a Agenției Penticostale de Misiune Externă (APME). În această zi a fost împlinit un vis care a existat încă de la înființare, din 2006, acela ca agenția de misiune să devină o divizie a Cultului Creștin Penticostal din România, nu numai de facto dar și de jure. În această zi, la Oradea, fondatorii APME: Gheorghe Rițișan, Mircea Deteșan, Vasilică Croitor, Emil Meștereagă și Rick Cunningham au transferat organizația de misiune Cultului Creștin Penticostal (CCP), reprezentată de pastorii Moise Ardelean și Romu Mocan, președintele, respectiv secretarul general al CCP. La eveniment a participat și pastorul Ioan Moldovan, coordonatorul Departamentului de Misiune și Evanghelizare al CCP dar și președinte al Bordului de Referință al APME. La momentul transferului APME avea acreditați 66 de misionari pe termen lung, în peste 20 de țări, fiind una dintre cele mai tinere și mai dinamice organizații de misiune penticostale din lume.
Activitatea APME va fi coordonată în continuare de către Consiliul Director al APME, care rămâne neschimbat, și este alcătuit din membrii fondatori menționați mai sus cărora li s-au alăturat în ultimii ani pastorii Iacob Berghianu și Florinel Cîmpean (SUA).
Scopul primordial al acestui transfer este acela de a corela mai bine și mai eficient resursele existente în bisericile din România, în vederea împlinirii marii însărcinări date de Domnul Isus bisericii Sale, aceea de a duce Evanghelia mântuitoare tuturor etniilor.

 

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.