Un loc de întâlnire cu Hristos

De multe ori lucrarea de evanghelizare presupune crearea unui loc special, în natură, departe de gălăgia lumii, în care să ai un timp de meditare din Cuvântul Domnului și la sensul adevărat al vieții pe pământ.

Misionarii APME, pe timpul verii crează astfel de locuri organizând tabere. Aceste tabere sunt o îmbinare între Peniel și Betel, locuri în care copiii, adolescenții și tinerii au ocazia să-L cunoască pe Dumnezeu. Asemenea evenimente devin pietre de hotar, loc în care Dumnezeu le transformă viața și îi naște din nou.

Vrem să împărtășim cu dumneavoastră câteva astfel de pietre de aducere aminte care au avut loc în această vară.

Tabără într-o țară din Asia

R. și M. locuiesc într-o țară din Asia în care există multe provocări, una dintre ele fiind temperaturile ridicate, care depășesc 40 de grade Celsius la umbră. Biserica plantată de ei acum câțiva ani este formată în mare parte din adolescenți și tineri care au ajuns la cunoașterea lui Hristos în taberele de sport. În această vară au organizat din nou o tabără de hochei pe iarbă.

„Chiar acum suntem în timpul taberei de hochei pe iarbă și în ciuda faptului că suntem în zona roșie (covid) și avem temperaturi de +42 de grade la umbra, adolescenții au parte de un timp bun, iar noi Îi suntem mulțumitori Domnului pentru purtarea Lui de grijă.” – M. „Cu toate că tabăra s-a finalizat cu bine și fără evenimente neplăcute, avem nevoie în continuare de susținere în rugăciune. Mai întâi visul nostru este să avem un teren pentru diferite sporturi, pentru a nu mai fi nevoiți să închiriem un loc, unde copiii și adolescenții să poată fi antrenați de creștini. Noi, echipa de organizare și voluntarii avem nevoie de susținere în rugăciune ca să putem duce lumina lui Hristos în viețile copiilor, de asemenea avem nevoie de mai mulți lucrători creștini sportivi care să se alăture lucrării. Adolescenții, copiii și familiile lor au nevoie de susținere în rugăciune pentru ca Vestea Bună să prindă rădăcini adânci în inimile lor și familia lor să-L cunoască pe Hristos.”

Tabără în Albania

În Albania, Ema și Ergys au pornit în tabără alături de 11 adolescenți din orașul în care slujesc. Tema taberei a fost: „Adolescent liber în Hristos!” Au fost multe lupte înainte de această tabără, de aceea am cerut Domnului să îi întâlnească pe fiecare în mod personal și să le dea un viitor și o nădejde. A fost un timp minunat și rodnic. Tinerii ne-au spus că Dumnezeu le-a vorbit și că vor să facă schimbări în viețile lor. Una din fete, Ștefania, și-a arătat dorința ca vrea să încheie legământul cu Domnul în apa botezului. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru timpul care l-am avut și îi dăm slava Lui această tabără, unde adolescenții au simțit prezența Lui și au luat hotărâri noi pentru viețile lor.

Tabără în Kosovo

Tot în luna iulie, în Kosovo, unde slujește Monica Murgu, a avut loc o tabără pentru copiii din comunitatea romă (RAE – Roma Așcalii Egipteni) „La fiecare activitate sunt gata să învețe, să se implice și să ajute. Împreună am învățat cum să ne acceptăm unii pe alții, chiar dacă suntem diferiți și să fim atenți la vocea Domnului, precum Caleb și Iosua care nu s-au lăsat influențați de cei din jur. Tabăra de copii s-a încheiat cu bine, iar ca lucru practic, copiii au oferit gratuit limonadă și fructe în parcul orașului. Sâmbătă, după ce au învățat despre diferențele dintre israeliți și samariteni și au văzut exemplul lui Isus cu femeia samariteancă, am hotărât să îi răsplătim cu o frumoasă surpriză: vizita la un loc unde pot vedea mai multe locuri de muncă pe înțelesul copiilor. Rugăciunea noastră permanentă pentru acești copii este ca Domnul să le schimbe inimile. Imediat după tabăra de copii, a avut loc tabăra pentru tineri. Am fost uimiți de numărul mare care au răspuns invitației – 50 de tineri din 4 orașe diferite. Ne rugăm ca mesajul Evangheliei să transforme inimile și viețile lor.”

Tabără în Bulgaria 

„În Bulgaria, în această lună, a avut loc o tabără pentru copii cu program sportiv, unde au participat 41 de copii, din care 14 erau veniți pentru prima oară. Un singur copil, din cei 41, provenea din familie de creștini, restul proveneau din familii de musulmani. Această tabără și-a atins scopul. Dumnezeu ne-a dat un timp frumos și binecuvântat, unde copiii au avut ocazia să audă Cuvântul Lui. Ne rugăm ca Sămânța Bună semănată în inima acestor copii să aducă mântuire atât în viețile lor, cât și în viețile părinților acestor copii.” E. și N, misionari APME

Toate aceste lucrări au nevoie de susținere în rugăciune. Toți cei în a căror inimi a fost plantată sămânța Evangheliei au nevoie de rugăciunea noastră, ca această sămânță să aducă rod în inimile lor. 

Vă așteptăm săptămâna viitoare cu vești proaspete din tabăra de misiune a APME, o altă lucrare care inspiră și provoacă tinerii la abandon total în brațul Domnului și implicare în misiunea Lui. Dumnezeu să crească sămânța misiunii și dragostea Lui pentru toate neamurile în inimile lor.

Ina Ticlea 

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.