Până la 3,5% pentru misiune

Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit către APME – Agenția Penticostală de Misiune Externă

Dragi donatori, 

Vă informăm că puteți susține misiunea externă prin direcționarea către APME a 3.5% din impozitul pe venit, prin formularul 230.

Detalii despre formular:

  • Formularul 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care în 2022 au realizat venituri din salarii și pensii (doar pensiile peste 2000 RON net se impozitează) sau care au obținut venituri din activități independente impuse pe baza de norma de venit.
  • Termenul de depunere este 25 mai al anului curent. Dacă doriți să depunem noi formularul în numele dumneavoastră, e necesar să ajungă la noi până la 30 aprilie, pentru a avea suficient timp să-l depunem.  
  • ANAF acceptă completarea digitală a formularului prin mijloace electronice de transmitere la distanță (este valabil și formularul scanat).
  • În formularul 230 puteți bifa „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”, caz în care cei 3.5% se vor direcționa către APME și în anul următor, pentru veniturile realizate în 2023.

Formularul se poate depune

    A. Direct la ANAF (pana la 25 mai 2023)

  • Completat fizic: Descărcați, completați “Formular 230 fizic” și transmiteți-l în format fizic către ANAF-ul din localitatea de domiciliu, fie depus direct la registratură, fie expediat prin poștă cu confirmare de primire. Adresele unităților fiscale se găsesc la linkul următor: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm   Completați-l de mână, cu majuscule. Nu trebuie trecută suma, ea va fi trecută de către autoritatea fiscală.
  • Completați online: dacă aveți cont online la ANAF (spațiu virtual privat) puteți completa și transmite formularul direct din cont https://pfinternet.anaf.ro/my.policy

    B. Trimiteți formularul la APME (pana in 30 aprilie) și îl depunem noi la ANAF în numele dumneavoastră.

  • Completați fizic: Descărcați și completați “Formular 230 fizic” și transmiteți-l fie scanat, la adresa office@apme.ro, fie prin posta la adresa Fundației APME: str Argintului nr 2 /2, Cluj-Napoca, cod poștal: 400234, jud. Cluj.
  • Completați on-line: Completați online formularul https://formular230.ro/fundatia-apme și semnați direct pe ecranul touchscreen sau cu ajutorul mouse-ului. Formularul generat se va trimite automat către mailul dumneavoastră după care vă rugăm să-l direcționați către noi, la adresa office@apme.ro, iar noi îl vom depune la ANAF.

Protecția datelor cu caracter personal

  •  Prin transmiterea formularului 230 către APME vă dați acordul în vederea prelucrării datelor cu caracter personal. Datele personale vor fi folosite strict în vederea înregistrării formularului la ANAF, respectând legea protecției datelor cu caracter personal.

Pentru depunere online folosiți formularul „D230 online” anexat, în care completați datele dumneavoastră de identificare și bifați dacă doriți „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.

Pentru depunere în format fizic, folosiți formularul „D230 fizic” anexat sau pe care îl descărcați de aici, în care completați datele dumneavoastră de identificare, bifați dacă doriți „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani” și semnați.

Formularul D230 online

Completează online

Formularul D230 fizic

Descarcă formularul