Bucurie în biserica Smirna – Trimitere în misiune

În seara zilei de 7 februarie 2021, biserica Smirna din Baia Mare (Ferneziu) a fost gazda unui eveniment special: trimiterea în lucrarea de misiune a Tabitei Hreniuc. Tabita a finalizat anul trecut un proces amplu de instruire în misiune externă, atât teoretic cât și practic, la Centrul Român de Studii Transculturale din Agigea (Constanța). În urma unei călătorii pe termen scurt efectuată în Uganda, în perioada în care studia la CRST, Dumnezeu i-a confirmat chemarea la slujire în această țară din Estul Africii. 

Cu ocazia sărbătorii, Biserica Smirna a intrat în grupul foarte select al bisericilor care nu doar că se roagă și susțin misionari, dar și trimit misionari. Acest lucru a fost celebrat cu bucurie și cu recunoștință înaintea Domnului, deoarece El a onorat credincioșia acestei biserici care de foarte mulți ani a început să susțină misiunea. 

La serviciul de trimitere, pe lângă președintele APME, pastorul Gheorghe Rițișan, a participat și secretarul Cultului Penticostal din România, pastorul Simion Bumbar care a avut un cuvânt de suflet pentru Tabita și pentru toți lucrătorii prezenți. Predicând din Filipeni 3: 13-14, un mesaj cu titlul Chemarea în slujire, a subliniat trei caracteristici importante ale chemării: este cerească, este de durată (pentru întreaga viață) și este în final răsplătită.   

În încheierea serviciului, Tabita a fost chemată în fața întregii comunități prezente la sărbătoare iar pastorul bisericii, Liviu Hozan, împreună cu prezbiterii și cu invitații s-au rugat pentru protecția ei, pentru călăuzire și pentru a fi folosită cu putere de Duhul Sfânt în lucrare. La această sărbătoare au fost prezenți și părinții și frații Tabitei, care sunt credincioși ortodocși.

La câteva ore după slujba de trimitere, Tabita a și plecat spre Uganda, unde a ajuns cu bine în 9 februarie, fiind așteptată de familia Bucur căreia i se va alătura în lucrarea pe care ei o fac acolo de mai mulți ani. 

Holdele sunt coapte, gata pentru seceriș, atât în Uganda cât și în multe alte zone ale lumii. Haideți să cerem Domnului, cu credință, și mai mulți lucrători români care să participe la secerișul Lui! 

Gheorghe Rițișan 

undefined