Călcând pe urmele apostolilor [Mărturie din Mongolia]

În ultimele 3 săptămâni am avut bucuria ca, împreună cu studenţii din anul I ai şcolii biblice, să călătorim împreună cu Petru, Filip, Pavel şi alţii prin cartea Faptele Apostolilor. Am văzut cum a împuternicit Domnul Biserica Sa din secolul întâi pentru a-I fi martori şi cum, din Ierusalim până la Roma, Evanghelia a schimbat vieţile a zeci de mii de oameni.

La evaluarea finală, mai mulţi dintre studenţi au împărtăşit dorinţa lor de a se apropia mai mult de Dumnezeu prin rugăciune şi post, de a sluji în puterea şi călăuzirea Duhului Sfânt şi de a-l vesti pe Hristos cu autoritate celor din familia lor extinsă şi prietenilor. Unii au declarat că doresc să urmeze modelul lui Pavel de umilinţă şi slujire sacrificială din perioada petrecută în Efes, sau de perseverenţă şi ascultare de şoapta Duhului în întoarcerea lui spre Ierusalim, când era înştiinţat că acolo îl aşteaptă suferinţă şi captivitate.

Peste 4 săptămâni vom avea practica de primăvară, timp în care studenţii, împărţiţi în echipe, vor călători în trei localităţi din Mongolia. Vor avea ocazia să folosească cele învăţate pentru a duce Evanghelia celor ce nu au auzit-o încă şi să încurajeze micile comunităţi de credincioşi aflate la depărtare de capitală.

Vrem să fim mulţumitori Domnului pentru binecuvântarea ce a revarsat-o peste noi prin studierea cărții Faptele Apostolilor, dar totodată mijlocim ca Duhul Lui să ne umple de pasiune şi putere pentru slujire în călătoriile ce urmează!

Uțu B. împreună cu familia, Mongolia