Ce înseamnă să te îndrăgostești de Isus? [Mărturie din Uganda]

Tabita Hreniuc slujește din 2021 în Uganda. Ea a primit recent vizita unui grup de români, alături de care a putut organiza câteva proiecte frumoase în zona ei. Bianca, una dintre fetele participante la călătoria pe termen scurt, ne descrie experiența slujirii alături de echipă în această zonă a Africii.

Ce înseamnă să te îndrăgostești de Isus?

Să te îndrăgostești de Isus înseamnă să spui un “DA” hotărât la chemarea Lui, să te supui Cuvântului Lui fie că-ți place sau nu, să fii supus chiar și în lucruri mici care poate, la prima vedere, ar părea neimportante. Cum te poți îndrăgosti de Isus? Pășind în lucrarea Lui prin credință, lăsând totul în mâna Lui. Odată ieșit din zona ta de confort, Îi vei cunoaște plinătatea și măiestria.

O echipă de 20 de români, împrăștiați în 7 tari (România, Spania, Franța, Germania, America, Austria și Danemarca), au pășit prin credință în lucrarea Domnului, venind pe un teritoriu nou în care Tatăl vrea să schimbe vieți: Uganda, Africa.

Dumnezeul nostru, un Dumnezeu al imposibilului, a revărsat har peste noi, putere de muncă și unitate în echipă. El s-a îndurat de frații noștri africani din zona Kinyante, a căror biserică de lut s-a dărâmat. Pentru câteva luni și-au ținut adunările în mijlocul pădurii de cacao. Iată că rezultatul lucrării echipei de români a fost o biserică nouă, de cărămidă, finalizată cu tot cu acoperiș și placă de beton turnată, în doar 7 zile. Echipa a fost cazată la o oră distanță de locul construcției, în Bundibugyo.

 Să te îndrăgostești de Isus înseamnă să renunți la tine. Înainte de a veni pe teritoriul african, fiecare membru al echipei a postit și a venit înaintea Domnului în rugăciune pentru unitatea echipei. Scopul nu a fost altul decât a fi toți un singur trup, așa cum ne-a învățat Hristos. Domnul este credincios și a ascultat rugăciunea noastră! Grupul a fost unit atât în părtășia ținută în fiecare seară, cât și în lucrul de pe șantier. Surori și frați s-au unit în munca fizică de a ridica zidurile bisericii, fiecare fiind conștient de motivul pentru care a venit aici: a Îi sluji Domnului cu tot ce poate.

Să te îndrăgostești de Isus înseamnă să le spui altora despre El și despre salvarea pe care El o aduce. Zilele de construcție a bisericii au fost zile de mărturie vie, prin modul în care noi ne-am comportat unul cu altul. Ne-am unit cu africanii în rugăciune și am binecuvântat în Numele Domnului Isus copilașii, pentru că știm că tot ce e binecuvântat de însuși Creatorul, rămâne binecuvântat.

În data de 28 octombrie am organizat o zi a copiilor. S-au realizat două programe: unul cu peste 250 de copii, unind biserici din Bundibugyo și Kinyante, și încă unul cu peste 100 de copii, unind tribul Batwa și comunitatea Ntandi. Am fost onorați să vedem cum Domnul lucrează și Îi mulțumim că a ales să-și facă lucrarea prin noi. Copiii au învățat versete, au luat parte la o lecție biblică și s-au apropiat de Cuvântul lui Dumnezeu într-o manieră ludică, potrivită vârstei lor. Lucrarea a fost îndeplinită de o echipă formată din tineri români și africani. Domnul a lăsat unitate peste echipă, creativitate și bucurie în inimile tuturor celor implicați. Lucrarea a fost un real succes și toată gloria I se cuvine Lui!

În ultima zi petrecută în zonă, ziua în care s-a și finalizat construcția bisericii, am luat la pas potecile din Keniante, ajungând la două școli: una construită din lemn, fără bănci, și una construită din cărămidă și cu bănci în sălile de clasă, dar cu pereții nefinisați și cu cele mai modeste condiții. Am dăruit copiilor ghiozdane echipate cu produse de igienă, caiete și dulciuri. Deși acest cadou a fost unul mic în ochii noștri, în ochii lor a fost totul. Am lăsat în urma noastră țipete și dansuri de bucurie, zâmbete și încurajarea că cineva se gândește și la ei.

Prin harul Domnului, echipa care a slujit în Bundibugyo s-a reunit cu grupul care a finalizat o altă lucrare în zona Kisoro. Am venit toți la biserica din Citebbe, un loc în care Domnul a înviorat inimile noastre. Doar pășind pe ușa bisericii, lacrimile începeau să cadă pe obrajii noștri.

Să te îndrăgostești de Isus înseamnă să înțelegi că nimic nu e al tău, ci totul e al Lui. Nici banii cheltuiți pentru această călătorie, nici pachetele dăruite, nimic. Totul e al Lui. Toată gloria și toată cinstea sunt ale Lui!

Bianca Bura