Chemare la luptă în rugăciune pentru adolescenții din Albania

În luna februarie a venit pe lume Otniel, binecuvântarea noastră de la Domnul, ceea ce a adus o mare schimbare în viețile noastre. Ca tineri părinți și misionari ne rugăm Domnului să ne dăruiască înțelepciune în gestionarea timpului pentru lucrare și pentru familie. Pentru mine, ca mamă, uneori este greu, însă caut călăuzire de la Tatăl ceresc. 

Evrei 12:2 „Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.”, este Cuvântul care ne-a încurajat mult în această perioadă. Când simțim că e greu sau că poate e prea mult ne uităm țintă la Isus, El este Cel care ne-a chemat la lucrarea Sa minunată și ne-a binecuvântat.

Otniel este un copil liniștit, iar lucrul acesta ne ajută în slujire și ne deschide uși în fața oamenilor pentru a putea vesti Evanghelia . 

Lucrarea cu adolescenții este în continuare o provocare pentru noi. De un timp, ne bucurăm de câțiva adolescenți noi care vin la întâlniri, însă este și o luptă spirituală puternică. De fiecare dată când ne rugăm încep să râdă și cu toate că am discutat cu ei, lucrul acesta nu s-a schimbat. Am simțit, în Duhul, că în spatele lor este cel rău. Domnul să-i elibereze de această influență rea. Cu mult timp în urmă am avut o experiență similară și Domnul a dat biruință și eliberare și știm că El poate și de această dată. Pentru perioada următoare pregătim o tabără pentru adolescenți, unde ne dorim să avem cât mai mulți adolescenți prezenți, însă pentru aceasta avem nevoie de finanțe și de aprobarea părinților lor. Domnul să lucreze!

De aproximativ o lună și jumătate, împreună cu pastorul bisericii, Genci, suntem responsabili pentru vizitele în familii. Rugați-vă pentru noi, pentru călăuzirea Duhului Sfânt, uneori este nevoie de învățătură, alteori de mustrare, alteori de încurajare… Duhul Sfânt să ne călăuzească, să știm exact unde și ce trebuie să vorbim.

Ergys se ocupă de mult timp de Klodjan, un băiat care l-a primit pe Isus în inima lui, însă este foarte nesigur și se clatină mult. Ne-am bucurat când un frate venit din SUA cu un grup, s-a rugat pentru el și Domnul i-a vorbit printr-un mesaj profetic. Traducând mesajul profetic, am rămas uimită cum lucrează Dumnezeu. Fratele din SUA nu ne cunoștea nici pe noi, nici pe Klodjan. Mesajul, în linii mari zicea: „Domnul ți-a pus înainte o masă cu tot ceea ce ai nevoie. Nu veni la masă doar pentru a lua lucruri și a pleca. Rămâi la masă și stai de vorbă cu Mine.” Klodjan a fost uimit pentru că a fost ceva ce doar el și câțiva dintre noi știam și a crezut că mesajul e de la Domnul. Rugați-vă pentru acest băiat ca să se decidă sută la sută pentru Domnul și să încheie legământ cu El, iar pentru Ergys ca Domnul să-i dea înțelepciune în îndrumarea acestuia și în sfătuirea după Cuvântul Său.

Motive de rugăciune:

Rugați-vă pentru tabăra cu adolescenții din 12-16 iulie, Domnul să poarte de grijă în privința finanțelor și cel mai important, cât mai mulți adolescenți să-L cunoască pe Domnul și să-L accepte ca Mântuitor.

Domnul să ne dea biruință în luptele spirituale de la fiecare lucrare.

Rugați-vă pentru biserica din Bathore. Odată cu creșterea bisericii apar diverse probleme și responsabilități noi și avem nevoie de călăuzire și înțelepciune în acest sens.

Rugați-vă și pentru familia noastră. Avem nevoie de sănătate (în special pentru Otniel), putere în lucrare, călăuzirea Duhului Sfânt și echilibru sănătos între lucrarea Domnului și familie.

Ergys și Emanuela, împreună cu copilașul Otniel