Cursul Kairos în Londra, Anglia

În Londra, la final de toamnă, zeci de tineri au participat la cursul Kairos – un instrument de mobilizare la Misiunea lui Dumnezeu, oferit de Simply Mobilizing.

Au fost câteva zile intense în Chronosul istoriei, a timpului care curge secvențial. Pentru mulți dintre participanți, aceste zile au reprezentat un Kairos, un timp al acțiunii, al momentului ideal, propice realizării Voii lui Dumnezeu!

În Londra sunt comunităţi din toate părțile lumii și, din punct de vedere misionar, este o oportunitate extraordinară să prezinți Evanghelia unor popoare care, datorită barierelor politice, geografice, culturale şi lingvistice, în trecut au fost greu de abordat, dar acum sunt accesibile.

Diaspora Română, prin intermediul zecilor de biserici din Londra, are o oportunitate nemaipomenită de a face misiune de frontieră chiar în locul în care se află și, totodată, are la îndemână oportunități facile pentru implicarea în locuri din lume unde se află grupuri etnice neatinse cu Evanghelia!

Iată mai jos câteva mărturii ale participanților la curs:

  • „Care este menirea mea pe acest pământ? De multe ori am spus către cei din jurul meu că viața pentru noi (credincioșii), nu este doar a te naște, a trăi, a mânca, a lucra, a avea copii și a muri. Am știut că Dumnezeu ne-a creat cu un scop și cu un plan special pentru viața fiecăruia dintre noi, pentru lărgirea Împărăției Lui, și pentru mântuirea celor necredincioși. Cursul Kairos nu a făcut altceva decât să mă încredințeze pe deplin că ceea ce gândeam eu nu venea de la mine, ci erau gânduri de la Dumnezeu, de a mă implica mai mult decât în slujirea din biserică. De asemenea, Kairos mi-a reamintit că, trăind fără un scop, e posibil să ratez ținta și planul Lui Dumnezeu pentru viața mea. Recomand tuturor acest curs, de la un simplu membru în biserică, până la păstor.”
  • „Am înțeles din cursul Kairos că cel mai mare păcat este să îți ratezi ținta și scopul pe care Dumnezeu ți l-a dat pe acest pământ, de a evangheliza oamenii. Cursul Kairos m-a făcut mai responsabilă față de aceasta. Cultura diferită față de a noastră nu trebuie să fie o piedică în a te identifica cu ei şi a le prezenta planul de salvare, mântuirea lui Isus. Prin aceasta dai un sens şi o speranță multor vieți. Domnul să binecuvânteze toți misionarii de pretutindeni!”
  • „Cursul Kairos este benefic din cel puțin două perspective. Întâi, pentru cine și-a înțeles deja chemarea și locul în slujirea sfântă, poate fi o nouă determinare de a spori în lucrarea Evangheliei, aliniindu-și motivația, strategia și viziunea la nevoile atât de întinse și poate nedescoperite încă ale mulțimilor de suflete neatinse de mesajul mântuirii. Apoi, pentru cine nu este implicat încă în răspândirea Evangheliei, simpla participare la Kairos îl va responsabiliza și cu siguranță îl va ajuta să-și identifice acel unic fel în care Dumnezeu l-a ales să se facă util pentru slava Lui și mântuirea altora.  Structura accesibilă, concisă, dar și complexă a întregului material, cât și maniera agreabilă și academică de predare a fratelui Daniel Bujeniță, împreună cu care l-am parcurs noi, au făcut din cursul Kairos o experiență surprinzător de plăcută, informativă și motivațională.”
  • „Pentru mine și soția mea, acest curs a fost o experiență grăitoare și profundă care ne-a făcut să ne gândim mai mult la chemarea noastră ca și ambasadori ai cerului aici pe pământ. Personal, în ultima săptămână am avut multe lupte și provocări la locul de muncă, unde am de-a face cu oameni din toate colțurile lumii, toți grupați într-o instituție de învățământ, și mă întrebam, „Doamne, chiar merită să îndur atâtea lupte și săgeți din partea celui rău și totuși să fiu o lumină printre acești oameni nemântuiți, care nu Te cunosc pe Tine?” Aș fi putut foarte ușor să-mi văd de munca mea, să-mi termin ziua și să merg acasă. Și frământările erau destul de mari în aceste zile.
    Însă prin cursul Kairos Dumnezeu mi-a întărit încă o dată chemarea pe care mi-a făcut-o deocamdată, că trebuie să-L vestesc pe El și să răspândesc mireasma Lui acolo unde m-a așezat, printre acei oameni veniți de pe tot pământul. Cum văd eu imaginea asta, e ca și cum nu am mers eu în vreo altă țară (decât aici) dar au venit oameni din alte țări la mine, cărora Hristos mă cheamă să-L propovaduiesc pe El.
    Recomand cursul Kairos și știu că nu la voia întâmplării a făcut Dumnezeu posibilă organizarea lui și că am putut și noi participa. Fiți binecuvântați în tot ce faceți și mare va fi răsplata celor care au lucrat cu dăruire în ogorul Domnului!”

Daniel Bujeniță