„Dimineața, seamănă-ți sămânța…” [Mărturie din Orientul Mijlociu]

„Centrul orașului în care locuim este în general aglomerat, acolo fiind bazarul principal din oraș și monumentul istoric principal din întreaga zonă de nord a țării. Acolo vin oameni din diferite zone ale țării, dar și din afară. Din când în când, merg acolo cu speranța că Domnul va deschide uși pentru a avea conversații, a vesti Evanghelia și chiar a distribui literatură creștină. Într-o după-masă s-au așezat pe bancă lângă mine niște băieți destul de veseli și glumeți. Unul dintre ei a intrat în discuție cu mine. A venit aici pentru a căuta de lucru și este dintr-o zonă afectată de război din Siria. Vorbind despre lucruri religioase, am rămas surprins să văd că a memorat destul de multe versete din Coran. Nu citise din Biblie niciodată, așa că i-am dat să citească de pe telefon. Înainte de a ne lua rămas bun, i-am oferit cadou un MP3 cu Noul Testament.

În drum spre mașină trebuia să trec prin aproprierea unei moschei, care are un părculeț lângă. M-am gândit să mă opresc și acolo în părculeț pentru câtva timp. Când m-am așezat, pe banca de lângă era un om în vârstă, singur. El a început o conversație, era un musulman foarte religios. A fost prima dată când am întâlnit un om care să știe atât de bine Coranul și alte surse islamice. Am discutat pentru câteva minute bune, apoi și-a cerut scuze deoarece trebuia să meargă la rugăciunea de seară în moschee. M-am bucurat că Domnul a deschis o ușă să-i vestesc despre moartea și învierea Sa, deși din nefericire el a respins aproape tot ce i-am zis, răspunzându-mi deseori prin recitarea unor versete coranice. Domnul să se îndure de acești oameni prețioși pentru care Hristos Domnul Și-a dat viața! Să ne ajute Domnul să semănăm sămânța Evangheliei cu spor și prin călăuzirea Duhului Sfânt!”

„Dimineața, seamănă-ți sămânța, și până seara nu lăsa mâna să ți se odihnească, fiindcă nu știi ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau dăcă amândouă sunt deopotrivă de bune.” Eclesiastul 11:6

Palko* (împreună cu familia), Orientul Mijlociu

*pseudonim

Sursa foto: Unsplash