Dragostea lui Dumnezeu arătată în Madagascar

Tabita slujește în Madagascar începând din anul 2019. Pe câmpul de misiune și-a cunoscut soțul, pe Njaka, iar anul acesta Dumnezeu i-a binecuvântat cu o fetiță sănătoasă, pe nume Abigail.

Prin această binecuvântare, de multe ori Tabita s-a gândit la dragostea Tatălui arătată nouă oamenilor, o dragoste așa de mare încât și-a dat singurul Său Fiu să moară pe cruce pentru păcatele noastre. De aceea, împreună cu soțul ei Njaka, doresc ca prin diferitele proiecte în care sunt implicați să arate această dragoste oamenilor din Madagascar, care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Tabita ne povestește mai multe despre aceste proiecte:

Speranță pentru copiii malgași

Școlile în Madagascar sunt foarte scumpe pentru un malgaș de rând. La începutul fiecarui an școlar, părintele trebuie să plătească o taxă de înscriere pentru fiecare copil, iar pe lângă aceasta trebuie să mai plătească și lunar câte o taxă, însă din cauza sărăciei mulți părinți aleg să nu-și trimită copiii la școală. Ca să nu se întâmple acest lucru și fiindcă știm că educația este foarte importantă, în acest început de an școlar, cu ajutorul mai multor credincioși din Europa, am putut ajuta 16 copii cu taxa de înscriere și pe jumătate din ei cu rechizite. Prin aceasta dorim să arătăm dragostea lui Dumnezeu acestor familii și să putem fi o mărturie pentru ei.

  Clinica Fanantenana

După o pauză de câteva luni, într-un weekend din luna august am reușit să merg la maternitate și să asist la șapte nașteri. Am putut povesti cu femeile care au născut și cu familiile lor. M-am bucurat că și prin acest mod le-am putut arăta dragostea lui Hristos.

În lunile iulie și august am fost într-o continuă căutare pentru un doctor cu care să putem lucra la cabinetul medical, iar la sfârșitul lunii august am găsit o doctoriță care a fost de acord să lucreze împreună cu noi. Suntem recunoscători Domnului pentru ajutorul pe care ni l-a dat!

Evanghelizare cu tinerii

La sfârșitul lunii iulie am avut trei zile de evanghelizare. La acest eveniment a fost adus, de către cei apropiați, un bărbat olog și mut, asemenea ologului adus la Isus de prietenii lui, care în urma credinței lor a fost vindecat. Chiar dacă acest bărbat încă nu a experimentat vindecarea trupului, totuși a început să vină la biserică. Ne-am bucurat văzându-l, deoarece ne-am gândit la sufletul lui care e mai prețios înaintea lui Dumnezeu.

În urma acestor zile de evanghelizare, peste 10 persoane au început să frecventeze biserica, iar în luna octombrie vom avea un botez nou testamental. Ne bucurăm pentru fiecare suflet nou convertit. Domnul să fie lăudat!

 

Motive de rugăciune:

  • Domnul să mă întărească și să îmi dăruiască sănătate în urma nașterii.
  • Protecție spirituală, ca niciun duh al celui rău să nu aibă putere asupra noastră. În acest an foarte mulți malgași care nu îl cunosc pe Domnul cu adevărat celebrează Famadiana, o sărbătoare prin care se închină la duhurile strămoșilor.
  • Finalizarea actelor lui Abigail și Njaka în timp util – vom călători în Africa de Sud pentru viza lui Njaka, să putem veni în România la sfârșitul lunii octombrie.
  • Pentru malgașii care intră în contact cu Evanghelia, să se întoarcă la Domnul cu toată inima.
  • Domnul să ne dăruiască biruință în achiziționarea unei mașini, pentru a ne face lucrarea mai ușoară.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Tabita (împreună cu Njaka și Abigail), Madagascar