Duminica Misiunii la Biserica Filadelfia din Cluj

În luna noiembrie am celebrat Duminica Misiunii împreună cu Biserica Filadelfia din Cluj, cu tema “Și cum vor auzi despre El?”

Această sărbătoare a misiunii a fost o ocazie să ne amintim de trecut, să analizăm prezentul, să ne rugăm, să reflectăm, și să luăm noi angajamente pentru viitor. Prin îndemnuri și predici am privit în urmă și ne-am împrospătat în memorie caracterul universal al Marii Trimiteri și responsabilitatea noastră cu privire la ea. Prezentările tematice ne-au ajutat să ne formăm o idee despre situația grupurilor etnice care nu au auzit Evanghelia și despre persecuțiile teribile pe care le suferă creștinii în unele țări.

Mărturiile misionare ne-au purtat prin prima linie, ca să înțelegem provocările și frumusețea acceptării chemării și implicării în misiunea transculturală. Am avut timp să ne rugăm pentru misionarii prezenți, pentru cei din calendarul de rugăciune, și pentru cele 7 familii/persoane trimise de APME și susținute de biserica Filadelfia.

Pe lângă susținerea în rugăciune, am fost cu toții provocați să ne întrebăm ce putem face mai mult pentru Marea Trimitere. Propunerile concrete au fost susținerea misionarilor pe baza promisiunilor prin credință, și ascultarea chemării pe care Dumnezeu ne-o face să mergem “până la marginile pământului” – pentru început chiar și pe termen scurt.

A fost o sărbătoare frumoasă! Alături de biserica Filadelfia au mai participat Tabita și Njaka Micu, Gabi Roman, Ionuț și Amalia Bălan, Florin Bura cu familia, Adi și Alina Cătău. Le mulțumim tuturor pentru implicare!

Emilian Mateuț