Dumnezeu lucrează prin întâlnirile de grupuri de casă

Zhaklina este o adolescentă care vine de câțiva ani la grupul nostru mic și mi-a împărtăşit acum ceva timp dorinţa ei de a se boteza. Acasă, cei din familie nu o apreciază, nu o iubesc aşa cum poate ar avea ea nevoie. De multe ori când vine la grup, rămân cu ea după terminarea întâlnirii şi plânge, povestindu-mi de problemele care sunt acasă. Ne rugăm împreună şi o încurajez din Cuvânt. Dumnezeu mi-a pus pe inimă să îi fiu aproape şi să începem un curs de ucenicizare, prin care să înveţe mai multe despre Domnul și care să o ajute şi în pregătirea ei pentru botez. În ultima perioadă l-a căutat mult pe Domnul, se roagă, meditează la Cuvânt. Să ne rugăm pentru ea şi pentru familia ei.

Sonila împreună cu soţul ei şi copiii lor vin uneori la biserică, şi participă și la grupul de casă. O perioadă nu au mai venit, dar noi am continuat să ne rugăm pentru ei. De ceva timp au început să ne scrie, cerându-ne să ne rugăm pentru ei deoarece trec prin probleme legate de moştenire cu familia soţului şi asta le face mult rău. Ultima oară când am fost la ei ne-au spus că ştiu că nu îi putem ajuta cu prea multe, situația prin care trec e complicată, dar cel puţin au cu cine să vorbească şi se bucură că îi sprijinim în rugăciune.
Dumnezeu deschide uşi pentru Evanghelie, ne rugăm pentru ei, i-am invitat la biserică și la noi acasă, şi credem că Domnul va lucra – pe lângă faptul că ne rugăm pentru mântuirea lor, El va face dreptate și în această problemă specifică a lor. Cereți alături de noi ca în tot acest proces ei să îl vadă pe Domnul, care le este alături! Rugaţi-vă şi pentru noi ca Duhul Sfânt să ne lumineze şi să ne călăuzească în felul în care vorbim cu ei şi îi încurajăm.

Emanuela și Ergys Gjoka, Albania

* Sursa foto: pexels