Dumnezeu răspunde rugăciunilor! [Mărturie din Africa de Nord]

Mariam* slujește într-o țară din Africa de Nord, într-un context extrem de închis față de Evanghelie. Însă chiar și în locuri ca acestea Dumnezeu lucrează cu putere, după cum putem citi mai jos.

Una din mărturiile mele favorite din lucrarea în această zonă a lumii este cea a unei doamne care recent ne-a povestit cum a ajuns să-L cunoască pe Hristos. În urmă cu câțiva ani, unul dintre fiii ei a fost supus la o intervenție chirugicală pe inimă. În timpul operației, inima lui s-a oprit brusc. Doctorii au intrat în panică și au încercat să facă tot ce le stă în putință ca să readucă bătaia inimii. În disperarea ei, mama lui rostea toate rugăciunile pe care le cunoștea, în mod automat. Văzând toată agitația care se petrece în salonul unde era fiul ei, dintr-o dată a strigat numele lui Isus. A strigat către El, agățându-și toată credința de numele Lui.

Deși nu-I cunoștea puterea și nici ce ne învață Scriptura despre El, a strigat și a primit răspuns! Cel ce are toată puterea în cer și pe pământ, puterea de vindecare, și-a întins Mâna, și inima fiului ei a început să bată din nou. Când s-a trezit cu bine după operație, mama lui a știut că numai Domnul a a făcut lucrul acesta posibil. A știut că în Numele Lui este putere de vindecare. Și nu numai atât, ci El a auzit glasul ei și i-a răspuns! De atunci Îl urmează pe Domnul și caută să cunoască cine este El. Pentru mulți ani a căutat singură răspunsuri, izolată și neavând acces la nici o formă de părtășie. Anii au trecut, dar dragostea ei pentru Salvator a crescut.

Când Duhul Sfânt a făcut posibilă întâlnirea noastră și am întrebat-o dacă ar dori să ia parte la studiu biblic, nu a mai putut de bucurie. „Este posibil și pentru mine? Este posibil să mă rog cu cineva și să citim Scriptura împreună?” Da, este posibil, pentru că Domnul face o cale acolo unde nu există una, și tot El se îngrijește de nevoile noastre!

Mariam (pseudonim)