Evanghelizare prin proiecte media în Asia de sud-est

„Ridicați-vă ochii și priviți holdele, care sunt albe acum, gata pentru seceriș. Cine seceră primește o plată și strânge rod pentru viața veșnică.” (Ioan 4:35-36)

Din 2015 Îl slujesc pe Dumnezeu într-o țară supraaglomerată din Asia. Deși, ca suprafață este mai mică decât România, aici trăiesc în jur de 170 milioane de locuitori. Numărul creștinilor este în jur de 0,5%, iar religia majoritară este islamul. Dintre aceste milioane de oameni, foarte mulți n-au auzit niciodată Vestea Bună. Prin anul 2019 am început să mă întreb, cum am putea ajunge la mai mulți dintre ei? Observând că majoritatea tinerilor pertrec foarte mult timp pe internet, am înțeles că acesta este o unealtă pe care o putem folosi pentru a ajunge la milioanele de oameni care au nevoie de mântuire.

Până acum am produs peste o sută de materiale video apologetice și evanghelistice. Prin ele îi provocăm pe musulmani să-și analizeze în mod critic credința, în așa fel încât să-i motivăm să pornească în căutarea adevărului. Prin aceste materiale vrem, de asemenea, să răspundem la obiecțiile aduse de ei credinței noastre. Și nu în ultimul rând, producem multe materiale care prezintă în mod clar și contextualizat Vestea Bună. Aceste materiale sunt apoi încărcate pe diferite platforme media pentru a fi vizualizate de necredincioși.

Pe cei care doresc să cunoască mai multe, îi încurajăm să citească Noul Testament. În fiecare săptămână trimitem zeci de Noi Testamente celor doritori să citească. Acum câteva săptămâni am avut un număr record de peste 40 de cerințe într-o săptămână, de a citi NT sau întreaga Biblie. Atunci când observăm că cineva are o vie dorință de a-L urma pe Domnul, căutăm slujitori în zona respectivă pentru a-i conecta cu persoana doritoare. În modul acesta, ea intră într-un proces de ucenicizare. Ne bucurăm că unii din ei ne-au spus deja că doresc să încheie legănânt cu Domnul în apa botezului.

Sunt aproximativ cinci ani de când ne implicăm în această lucrare și ne bucurăm să vedem roadele ei. Nu cu mult timp în urmă, o persoană ne-a scris: „Sunt implicat într-un program de masterat la o universitate islamică, iar pe lângă asta studiez despre diferite religii și am nevoie de un Nou Testament – ați putea să mă ajutați? Deși sunt predicator islamic, cred că doar Isus Hristos este Salvatorul suprem.”  Rugați-vă ca oameni ca acest student să primească curajul să se desprindă de viața cea veche și să-L urmeze cu devotament total pe Domnul! Atunci când se decid să-L urmeze pe Domnul, mulți bengalezi întâmpină persecuție din partea familiei și din partea societății.

O altă persoană ne scria: „De mai multe zile studiez Noul Testament, pe care l-am primit prin intermediul canalului vostru de YouTube. Eu cred din inimă că Isus Hristos este alesul lui Dumnezeu. Calea adusă de El este adevărata cale. Pe această cale putem primi mântuire. De aceea eu doresc să-L primesc pe Isus Hristor și să devin un credincios. Vreau să fiu urmașul lui Isus Hristos.”

Ni se umple inima de bucurie când vedem că Dumnezeu ne folosește pentru a scoate oamenii din întuneric și pentru a-i aduce la lumina Sa minunată.

Rugați-vă ca miile de persoane care vizualizează materialele să fie pătrunse de mesajul Evangheliei. Rugați-vă ca cei care au început să citească Scriptura să fie luminați de Duhul Sfânt pentru a o înțelege. Apoi, avem o mare nevoie de slujitori dedicați, care au curajul să se întâlnească personal cu cei interesați să-L cunoască pe Domnul și să-i ajute în procesul de ucenicizare. „Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui!” (Mat 9:38)

Onik (pseudonim), slujitor în Asia de sud-est împreună cu familia