Grupul etnic: Egipteni balcanici

smiling woman in blue red and white floral shirt

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: albaneză

Noul Testament: tradus

EVANGHELICI: 0,20%

Descriere:

Egiptenii balcanici sunt un popor rezultat în urma contactului dintre egipteni și popoarele din Balcani, contact ce își are originea în secolul al 12-lea. Azi, ei vorbesc limba țărilor în care se află și au adoptat cultura și obiceiurile acestora - țări ca Albania, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, etc. Mare parte din ei însă locuiesc în Kosovo. Mulți au luptat în timpul războiului din Kosovo și au devenit refugiați mai apoi. Astăzi, egiptenii balcanici se confruntă cu prejudecăți și respingere din partea popoarelor din jurul lor.

Crezuri, nevoi:

Egiptenii balcanici sunt musulmani. Ei au nevoie de acceptare în rândul popoarelor din jurul lor, astfel încât să poată trăi o viață productivă, fără prejudecăți. De asemenea, ei trebuie să înțeleagă din toată inima că Dumnezeu îi prețuiește ca fiind copiii Săi și El dorește ca ei să facă parte din familia Sa.

 

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm pentru producerea de programe evanghelistice de radio și TV pentru egiptenii balcanici.
  • Să ne rugăm ca, prin intermediul internetului, acești oameni să audă Evanghelia și să o accepte în mod personal.
  • Să ne rugăm ca în curând să existe o mișcare de ucenicizare printre egiptenii balcanici, care să se răspândească și la alte grupuri etnice din jurul lor.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/20676/KV