Grupul etnic: Kazahi

woman in purple and blue adidas shirt standing near lake during daytime

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: kazahă

Biblia: tradusă complet

EVANGHELICI: 0,07%

Descriere:

De la căderea regimului comunist în Kazahstan, kazahii sunt într-o continuă căutare a propriei identități. În mod tradițional, ei au fost păstori nomazi. Regimul sovietic le-a confiscat însă pământurile și le-a folosit pentru agricultură colectivă. Pe măsură ce industria s-a dezvoltat, economia și cultura lor au devenit total dependente de ruși. Astăzi există însă o mișcare largă între kazahi de redescoperire a identității lor culturale. La baza culturii lor stă ospitalitatea.

Crezuri, nevoi:

Kazahii au îmbrățișat islamul în secolul al 16-lea și încă se consideră musulmani și azi. Schimbările și greutățile prin care au trecut de-a lungul timpului i-au făcut să țină și mai strâns de credința musulmană. Aceasta este însă amestecată cu practici folclorice - închinare la spirite și sacrificii aduse strămoșilor decedați. Există biserici între kazahi, aproximativ 40 cunoscute la ora actuală. Însă acest număr este foarte mic raportat la atâtea milioane de oameni. Este în special nevoie de prezență creștină în zonele rurale ale țării.

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm pentru creștinii kazahi, al căror număr este în creștere. Fie ca ei să devină urmași puternici ai lui Hristos.
  • Să ne rugăm pentru traducerea de materiale pentru lideri și pastori, în limba kazahă.
  • Să ne rugăm pentru mai mulți lucrători care să meargă și să trăiască între kazahi, și să fie o mărturie vie pentru Evanghelie.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/12599/KZ