Grupul etnic: Kurd

man in red and black plaid dress shirt standing on brown field during daytime

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: kurdă

Biblia: tradusă complet

EVANGHELICI: 0,01%

Descriere:

Societatea kurdă este compusă preponderent din triburi care în secolele anterioare fuseseră nomade sau semi-nomade. Societatea lor este foarte fragmentată, adesea datorită neînțelegerilor interne. Până acum, kurzii nu au reușit să fie cu adevărat uniți pentru cauza lor comună, aceea de avea o țară independentă. Loialitatea lor este întâi față de familia apropiată și abia apoi față de trib. Kurzii din Irak trăiesc în nord-estul țării, la granița cu Turcia și Iran, iar majoritatea dintre ei sunt agricultori.  

Crezuri, nevoi:

Deși kurzii sunt adepți ai islamului, ei nu sunt foarte devotați acestei credințe, și nu se identifică cu ea așa de puternic precum arabii. Acest lucru se datorează faptului că ei încă au o afinitate pentru credința lor inițială, cea zoroastriană - pe care ei o consideră ca fiind credința lor primară. Cu toate acestea, majoritatea kurzilor sunt musulmani - trei sferturi din ei aparțin ramurii sunite (cel puțin nominal), iar cei peste patru milioane de kurzi care locuiesc în Iran aparțin ramurii șiite. 

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm ca adevărul Evangheliei să pătrundă cu putere între kurzii din Irak. 
  • Să ne rugăm pentru formarea unui grup de mijlocitori care să se roage constant pentru acest grup etnic.
  • Să ne rugăm pentru misionarii care locuiesc între kurzi - Domnul să-i protejeze și să le dea oportunități de a vesti Evanghelia. 

 Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/11126/IZ