Grupul etnic: Makhuwa Nahara

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: makhuwa

Biblia: tradusă complet

EVANGHELICI: 0,02%

Descriere:

Poporul Nahara trăiește în comunități rurale pe coasta de nord a Mozambicului. Ocupația lor principală este pescuitul. Există diferențe culturale clare între grupul etnic Nahara și restul poporului Makhuwa, situat mai în interiorul țării. Ca personalitate, după standardele africane, cei din poporul Nahara tind să fie tăioși și extrem de suspicioși față de orice fel de schimbare. Sunt lipsiți de onestitate și nu au încredere unii în alții. Tind să fie rezervați și rareori se împrietenesc cu oameni din afară sau cu alte grupuri etnice. Nu prețuiesc educația și preferă un stil de viață simplu.

Crezuri, nevoi:

Grupul etnic Nahara este adânc înrădăcinat în islam, deși mulți dintre ei nu cunosc detaliile doctrinei islamice. La fel ca în alte zone din Africa, și aici islamul și practicile animiste sunt întrepătrunse. Ele includ ghicirea și multe ritualuri, ca de exemplu după o înmormântare, sau înainte de construirea unei case, ritualuri pentru venerarea strămoșilor, etc. Există credincioși și biserici Makhuwa în apropierea așezărilor Nahara, însă nu au găsit încă drumul spre inimile acestora din urmă.

 

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm pentru școli bune care să fie deschise pentru copiii Nahara și ca părinții să îi trimită la școală.
  • Să ne rugăm pentru eliberare spirituală de sub puterea practicilor oculte.
  • Să ne rugăm pentru profesori și pastori care să fie gata să-i învețe pe noii credincioși calea Domnului și să-i conducă spre maturitatea spirituală și rodnicie.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/20820/MZ