Grupul etnic: Paștuni afgani

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: paștună

Biblia: tradusă parțial

EVANGHELICI: 0,02%

Descriere:

Paștunii aflați în Afganistan și Pakistan au fost numiți cea mai mare societate tribală musulmană din lume. Există cel puțin 30 de triburi majore și nenumărate triburi secundare, sau clanuri. Identitatea paștună se bazează pe patru elemente: moștenirea familială (descendența dintr-un strămoș comun), credința musulmană, codul de onoare paștun și, într-o anumită măsură, limba paștună. Încă din 1818, când William Carey a tradus părți din Vechiul Testament în limba lor (cu ajutorul comercianților paștuni care au ajuns în India), au existat eforturi de a ajunge la acest popor cu Evanghelia. Au urmat apoi peste 150 de ani de mărturie creștină în mijlocul lor, care a rezultat într-un număr de creștini paștuni împrăștiați în zone geografice largi. Totuși, încă nu există o mișcare de ucenicizare rodnică, indigenă, în mijlocul lor.

Crezuri, nevoi:

Paștunii sunt musulmani în proporție de 99,9%.

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm pentru producția și distribuția de materiale creștine (literatură, video, muzică, etc.) în limba paștună. Cererea pentru ele este în creștere, și la fel este și răspunsul.
  • Să ne rugăm ca traducerea Bibliei în limba paștună să fie finalizată.
  • Să ne rugăm pentru credincioșii paștuni. Nimeni nu cunoaște numărul lor exact. Duhul Sfânt să-i întărească, să-i protejeze, să le dea putere să fie o mărturie vie!

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/14327/AF