Grupul etnic: Rongba Amdo

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: tibetană, amdo

Biblia: tradusă parțial

EVANGHELICI: 0,01%

Descriere:

Timp de secole întregi, populația Amdo a străbătut zonele de graniță dintre Tibet și China. Reputația lor de oameni violenți năștea frică în oricine îndrăznea să se aventureze, neinvitat, în ținutul lor. Poporul Rongba Amdo este, în mare parte, neinteresat de lumea exterioară. Ei sărbătoresc anul nou în februarie, în funcție de calendarul lunar tibetan. Acesta este un timp în care familiile și rudele se adună pentru a sărbători împreună evenimentele anului care s-a încheiat.

Crezuri, nevoi:

Grupul etnic Rongba Amdo practică budismul tibetan, cunoscut și ca budism tantric. O trăsătură marcantă a acestei religii este tehnica vizualizării oculte. Maestrul tantric dă fiecărui student o zeitate pe care acesta trebuie să o vizualizeze, cu scopul de a-l ajuta să atingă eliberarea. Zeitățile apar adesea sub forme monstruoase. Studentul încearcă să devină precum ceea ce vede; unii budiști tibetani pretind că au reușit să materializeze demonii pe care i-au vizualizat.

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm pentru cei aproximativ zece creștini de care se știe azi, din rândul poporului Rongba Amdo. Să fie oameni maturi spiritual și o mărturie puternică în comunitatea lor.
  • Să ne rugăm pentru misionari echipați adecvat pentru a face față pericolelor și efortului fizic pe care trebuie să-l depună pentru a evangheliza acest grup etnic atât de împotrivitor Evangheliei.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/18393/CH