Grupul etnic: Tangchanghya

STARE: minim atinși cu Evanghelia

LIMBA: tangchanghya

Biblia: traducere inexistentă

EVANGHELICI: procent necunoscut

Descriere:

Poporul Tangchangya trăiește în zona mai înaltă, deluroasă, din Bangladesh. Ei sunt agricultori, cultivând în principal orez, dar și o varietate de fructe și legume tropicale. Bărbații lucrează pe câmp, iar femeile gătesc, îngrijesc copiii și se ocupă de treburile gospodărești. Familia nucleară este predominantă în această cultură. Deși poligamia (mai multe soții) este acceptată, este rareori întâlnită. Căsătoriile sunt de obicei aranjate de părinți, dar se iau în considerare și dorințele copiilor.

Crezuri, nevoi:

Oamenii din grupul etnic Tangchangya practică budismul, dar se găsesc în credința lor și elemente hinduse și animiste. Ei cred că există multe ființe spirituale, care sunt fie utile, fie dăunătoare pentru oameni. Bangladeshul este o națiune săracă. La fel ca majoritatea celorlalți locuitori ai țării, și cei din poporul Tangchangya sunt în mare parte analfabeți și nu au parte de îngrijire medicală adecvată.

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să dea înțelepciune și favoare agențiilor de misiune care se concentrează pe poporul Tangchangya.
  • Să ne rugăm pentru credincioșii Tangchangya, ca ei să aibă îndrăzneala de a împărtăși despre Hristos cu cei din jurul lor.

Sursa: https://joshuaproject.net/people_groups/15249/BG