Împărțind Pâinea Vieții în Africa de Nord

Victoria, alături de o echipă internațională, slujește într-o țară din Africa de Nord. Când Dumnezeu a chemat-o în această lucrare, Victoria a lăsat totul în urmă și prin credință a plecat asemenea lui Avraam altădată. Acum ea Îl laudă pe Dumnezeu pentru modul minunat în care El o călăuzește și îi deschide uși pentru a vesti Evanghelia femeilor din această țară, așa cum vom vedea în mărturia de mai jos.

„În 9 septembrie, împreună cu câteva colege din echipă am avut dorința de a ajunge cu Evanghelia într-o zonă în care Cuvântul încă nu a pătruns. Așa că am pornit la drum, mai întâi cu trenul și apoi cu un maxi-taxi. Șoferul și cei din jurul nostru ne tot întrebau: pe cine dorim să vizităm în satul respectiv? Adevărul era că nu cunoșteam pe nimeni, nu știam cu cine vom vorbi, în ce casă vom intra sau unde vom dormi. Doar știam că Dumnezeu este în control și că El va pava drumul nostru și va deschide inimi care să asculte Cuvântul. Și așa a fost!

Ajunse în sat, am început să umblăm pe străzi, să zâmbim la oamenii pe care îi întâlneam și să ne rugăm pentru ei. Dumnezeu ne-a deschis ușa unei case unde câteva femei și mai mulți copii pregăteau grâul pentru a face pâine. Dintr-odată am observat cum copii acelei familii au plecat peste tot prin sat, invitând femeile să vină la ei. Atât de multe au venit încât curtea s-a umplut! Gazdele au împărțit pâinea proaspătă cu noi, iar noi am împărțit cu ele PÂINEA VIEȚII.

Au ascultat cu mare atenție, dar o față a strălucit mai tare ca toate celelalte. Această femeie, să-i spunem Lea*, a insistat să mergem în casa ei, unde ne-a găzduit până a doua zi. Întreaga familie s-a adunat în jurul nostru ca să audă Cuvântul Vieții. Ce m-a surprins foarte mult a fost faptul că mai mulți membri ai acestei familii au venit la noi și au început să mărturisească păcatele și luptele cu care se confruntă, chiar și bărbații din familie s-au făcut vulnerabili, povestindu-ne luptele pe care le duc.  Aceasta este o favoare atât de specială și doar Dumnezeu produce așa o deschidere sufletească! În aceste momente am putut vorbi mai clar despre sacrificiul Domnului Isus și despre iertarea și eliberarea de păcate, apoi ne-am rugat împreună!

Despărțirea de această familie a venit cu lacrimi și nu ne-au dat voie să plecăm până nu am promis că ne vom întoarce în casa lor!

Vă rog să mijlociți alături de mine pentru această familie și în mod special pentru Lea*!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Victoria, Africa de Nord