Investind în generația de mâine – Proiect educațional Madagascar

Denisa Moldovan slujește în Madagascar începând din 2019. Acolo se implică în evanghelizare prin proiecte educaționale pentru copii și prin proiecte sociale, precum și evanghelizare medicală în satele de pe coastă și în închisori. Mai jos ea ne istorisește câteva lucruri despre lucrarea cu copiii.

„Pe lângă proiectul educaţional obişnuit (susţinerea a 16 copii la şcoală, cu toate cele necesare) avem o bună colaborare cu şcoala Le Manoro, care se află la periferia oraşului în care slujesc. În perioada 15 februarie – 24 martie am avut o studentă, Viorica, de la şcoala de misiune (CRST) în practică pe termen mediu. Ea a fost implicată în acest proiect predând nu doar lecţii educative, ci şi lecţii biblice pentru cei 120 de copii care învaţă acolo. Nu putem influenţa un sat întreg, însă prin influenţa asupra copiilor dintr-o şcoală întreagă, putem ajunge şi la familiile lor. Poate nu acum, poate nu peste un an, dar chiar dacă rezultatele acestei munci (cu copiii) nu se văd pe moment, ele pot avea efecte peste ani şi ani. Și nu doar ei, ci chiar şi cei din jur pot ajunge să-L cunoască pe Dumnezeu şi să aibă o viaţă schimbată prin ceea ce au învăţat de la cei mici.

Copiii învaţă mult mai uşor dintr-o lecţie practică, aşa că am aplicat Cuvântul lui Dumnezeu la fiecare lecţie: igiena – curăția inimii o primim doar prin Isus; planeta Terra – Dumnezeu ne-a creat şi ne iubeşte pe toţi, albi sau negri, bogaţi sau săraci; mediul înconjurător – Dumnezeu e Creatorul; şi multe altele pe care le-am predat şi eu acum 6 ani la această şcoală şi din care copiii îşi amintesc şi acum versete şi cântece biblice.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru oportunitatea pe care ne-o oferă, de a investi în vieţile celor mici şi mulţumim tuturor celor care ne susţineţi; implicarea voastră face diferenţa!”

Denisa Moldovan, Madagascar