Mai ferice să dai decât să primești

În Faptele Apostolilor 20:35, ne este prezentată întâmplarea când apostolul Pavel se afla la Milet și a chemat la el pe prezbiterii din Efes, iar printre multe lucruri pe care le-a spus a fost și aceasta: ”să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Isus care Însuși a zis: ”Este mai ferice să dai decât să primești””.

În luna decembrie am avut posibilitatea ca să împlinim cuvintele Domnului Isus și să slujim comunității de musulmani turci, dar și fraților din biserica turcă, din Haskovo. Am putut vorbi cu prietenii musulmani despre nașterea Domnului Isus și despre mântuirea oferită doar prin El. Unii și-au adus aminte că și alți credincioși le-au spus despre Domnul Isus și au mărturisit că cuvintele auzite despre despre Domnul Isus au influență în viața lor. Am avut două întâlniri separate, una cu copiii și cealaltă cu adulții. La sfârșitul întâlnirilor le-am dăruit cutii și pungi cu alimente, iar copiilor cadouri.

Vizită la căminul de copii orfani cu dizabilități

La una din întâlnirile pe care le-am avut cu o soră bulgăroaică pe nume Bistra, ne-a cerut să ne rugăm pentru niște copii orfani, cu dizabilități pe care ea îi vizitase. Fiind copleșită de milă față de acești copii, ea le-a cumpărat fiecăruia câte o pereche de încălțăminte. Cu ocazia sărbătorii nașterii Domnului Isus, am hotărât să mergem în vizită la acest cămin de copii, unde le-am dăruim cadouri. Pungile cu cadouri au conținut mai multe tipuri de fructe, dulciuri, căciulițe, ciorapi, etc. Deasemenea am dăruit cadouri și personalului acestui cămin cu copii orfani. După împărțirea cadourilor, cu permisiunea directoarei, ne-am rugat pentru acești copii. Directoarea a fost foarte impresionată, mai ales de faptul că până la noi, nimeni nu a mai dăruit cadouri și personalului care are grijă de acești copii. Mulțumim Domnului că am putut fi o bucurie pentru acești copii părăsiți!

Motive de rugăciune:

Domnul să ne protejeze de viruși atât pe noi cât și biserica, când intrăm în contact cu oamenii.

Domnul să ajute familiile și copiii care au primit daruri și alimente în luna decembrie.

Domnul să mântuiască și să vindece copiii și personalul căminului de copii, pe care l-am vizitat.

Domnul să întărească în credință pe Sevda din Turcia, botezată luna aceasta, in Haskovo.

Domnul să ne dea înțelepciune, sănătate, pasiune, ocrotire în anul 2022.