Mântuirea în Hristos pentru musulmani

Vă salutăm în numele Domnului Isus!

La începutul lunii ianuarie, la Atena, s-a ținut timp de o săptămână, partea teoretică a cursului de evanghelizare, la care au participat atât credincioși iranieni, cât și afgani.

După terminarea cursului, participanții au fost de acord să pună deoparte o lună de zile, pentru a pune în practică ceea ce au învățat. Așa se face că 20 de credincioși au sosit în Tesalonic, și zilnic, timp de o săptămână, au mers pe străzi și prin piețe, ca să vestească Evanghelia și să ofere Noi Testamente oamenilor pe care îi întâlneau. Acestora li s-au alăturat și câțiva frați și surori din orașul nostru. Cu toții sunt proaspeți în credință, dar cu dorința mare de a-L sluji pe Domnul și de a vesti altora Cuvântul Salvării.

Printre participanți a venit și un cuplu de iranieni: Milad și Bahar (pseudonime), împreună cu fiica lor, în vârstă de 20 de ani.

Milad și Bahar sunt în jur de 50 de ani, și au trei copii. Bahar, a fost profesoară la o universitate, pe când se afla în țara sa. Viața de familie acestui cuplu a fost una dezastruoasă. Bahar a îndurat multă violență fizică și verbală, cât și abuzuri emoționale, din partea soțului ei, Milad. Când a simțit că îi ajunge cuțitul la os, împreună cu copiii ei, a plecat din țară și s-a refugiat în Grecia. După o vreme a venit și soțul său. Copiii au fost întotdeauna dezgustați de purtarea urâtă tatălui lor. Când au ajuns în Atena, au avut ocazia să intre în contact cu Evanghelia și L-au primit pe Domnul Isus în inima lor. Deși nu o mai bătea pe Bahar, Milad încă mai avea o atitudine urâtă față de soția sa. Când au participat la cursul de evanghelizare, părea că multe lucruri treceau pe lângă urechea lui, iar la timpul de rugăciune nu se putea ruga, fizic i se bloca gura. Dar a avut dorința ca Fakhrodin și ceilalți colegi să se roage pentru el, iar în urma rugăciunii, Milad a experimentat o atingere specială a Domnului care a dus la eliberarea de sub influența Satanei. Eliberarea aceasta a adus transformare atât în viața de rugăciune, cât și în comportamentul său.

El a venit în Tesalonic, împreună cu soția și fiica lor, care în anii adolescenței, a fost implicată în vrăjitorie și practici oculte islamice. Ea a venit cu dorința de a auzi despre Domnul Isus, Cel care a schimbat viața tatălui său, iar la urmă a dorit să ne rugăm pentru ea. În altă zi au fost alte persoane la această întâlnire care în urma auzirii Evangheliei, și-au exprimat această dorință.

Să ne rugăm împreună ca:

  • Domnul să o atingă pe această tânără de 20 de ani, așa cum l-a atins pe tatăl ei,  și să aducă eliberare de sub puterea întunericului și mântuire.
  • Pentru toți cei care au participat la cursul de evanghelizare, cât și pentru cei cărora aceștia le-a vestit Evanghelia.

Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie! Domnul să toarne binecuvântarea Sa în viața fiecăruia!

Fakhrodin și Rodica