Mărturii de vieți transformate de la islam la credința în Singurul Dumnezeu

De ce a trebuit să aștept atât de mult?

Sanda* este o turcoaică fostă musulmană care locuiește în M., Turcia. S-a născut în H., iar după căsătorie s-a mutat în Turcia, la familia soțului și are doi copii. Toată familia ei este musulmană. Ea a văzut puterea Domnului Isus, când nepotul ei care suferea de o boală rară de oase, a fost vindecat miraculos. Doctorii nu mai aveau ce să îi facă. Prin intermediul unei vecine a ajuns într-o biserică penticostală, unde în timpul rugăciunii copilul a fost vindecat.
După această întâmplare, Sanda*, a amânat zeci de ani să facă legământ cu Domnul Isus în apa botezului, însă în inima ei se gândea și se ruga mereu Domnului. În una din vizitele ei în H., a cunoscut-o pe Elena prin intermediul unei rude de-ale ei. Elena a început o relație de prietenie cu ea și de un an de zile comunică prin intermediul internetului, cu ajutorul căruia se roagă și citesc din Cuvântul Domnului împreună. În decembrie 2021, Sanda* a călătorit de la aproximativ 1000 de km, la H. pentru a încheia legământ cu Domnul în apa botezului.

Ea s-a rugat Domnului Isus ca familia ei să îi dea voie să vină în H., împreună cu mama sa, fară să le spună motivul călătoriei în Bulgaria. A fost surprinsă cum Dumnezeu a ajutat-o să vină fără ca nici un membru din familie să i se împotrivească. Noi am fost plăcut surprinși de bucuria ei, de a încheia legământ cu Domnul Isus. Pe lângă bucurie avea și frica – de ce vor zice copiii și soțul când vor afla de botez. După botez a început să se roage ca la timpul potrivit Domnul să o ajute să poată să împărtășească familiei că îi aparține Domnului Isus. Într-o zi din luna ianuarie 2022, fata ei care este educatoare, a venit în vizită la ea.

Sanda* i-a spus cu frică că îl iubește pe Domnul Isus și s-a botezat. Fata i-a răspuns: „Mamă! După comportamentul tău eu mi-am dat seama că tu îl iubești pe Domnul Isus.” A fost foarte mirată de felul în care Domnul a ajutat-o să mărturisească fiicei ei. Într-o altă zi și-a vizitat băiatul care e director la o firmă mare de îmbrăcăminte, în Istanbul. În acel timp i-au venit și niște colegi de la muncă ca să ia cina împreună. Când s-a ivit un subiect despre religie, băiatul lui Sanda* a zis colegilor lui că mama lui îl iubește pe Domnul Isus. La câteva zile, Sanda* ne-a sunat bucuroasă că Domnul Isus i-a ascultat rugăciunea și a zis: „De ce a trebuit să aștept atât de mult ca să fac pasul acesta? Nu înțeleg.” Acum o purtăm în rugăciunile noastre pentru ca soțul ei, care încă nu știe despre decizia pe care ea a luat-o, să se întoarcă la Domnul. Domnul să o întărească în credință pe Sanda* din Turcia și să îi mântuiască pe copiii și pe soțul ei.

Dumnezeu răspunde la rugăciunile copiilor

Începând cu anul 2022, la adunarea turcă au început să vină în mod regulat o bunică și o mamă de-a copiilor care veneau la biserică. După ani de zile în care copiii și nepoții lor au venit la biserică și s-au rugat pentru ele, acum vin cu bucurie la adunare, după ce au văzut că Domnul răspunde la rugăciune. Acum ele cheamă copiii să vină cu ele la biserică.

Domnul să o întărească în credință pe Parti*, o turcoaică care a început să vină regulat la biserică.

Nedir* și nepoții ei

Nedir* este o turcoaică din H. Ea este un răspuns al rugăciunilor celor ce s-au rugat pentru părinții și bunicii lor. Cinci nepoți de-ai lui Nedir* vin de ani de zile la biserica turcă și la timpul de rugăciune copiii se rugau ca părinții și bunicii lor să vină la biserică. Nedir* de două luni participă la programele bisericii împreună cu alte două rude. E foarte înflăcărată pentru Domnul Isus. Ne rugăm ca Domnul Isus să atingă toată familia ei. Are o familie numeroasă și toți sunt musulmani. Vă rugăm și pe dumneavoastră să vă rugați pentru Nedir* și familia ei! Domnul să o mântuiască pe ea și familia ei.

Musulmani din Grecia 

La finalul lunii februarie și începutul lunii martie în Grecia a avut loc un curs de o săptămână cu privire la învățătura despre evanghelizare. Mai jos sunt mărturiile a trei dintre participanți. (Numele sunt schimbate.)

Roza: „În timpul acestei săptămâni de învățătură credința mea a fost întărită și îndoielile au dispărut. De când m-am întors acasă împărtășesc Evanghelia cu mai multă convingere, iar inima mea e plină de pace și dragoste.”

Sara: „Înainte de a veni la Hristos credeam că prin fapte religioase Dumnezeu o să fie încântat de mine, așa că îmi dădeam toate silințele să fiu cea mai bună versiune a mea. După această săptămână de învățătură am realizat că nu îl pot mulțumi pe Dumnezeu prin eforturile personale, ci prin harul lui Hristos. Înainte de săptămâna aceasta nu puteam accepta deplin divinitatea lui Hristos și îmi era greu să accept ideea de Trinitate. Acum sunt pe deplin convinsă că Isus Hristos este Dumnezeu și adevăratul Dumnezeu este Triun.”

Mahnaz: „Înainte să vin la acest curs de o săptămână mă gândeam că nu am atâta răbdare să particip timp de 7 zile! Dar când timpul s-au terminat nu mai voiam să mă întorc acasă. Pentru mine a fost important în această săptămână să învăț despre importanța părtășiei și a iubirii față de semeni. Am înțeles că trebuie să iert cum și Hristos m-a iertat pe mine că să mă pot bucura și să simt părtășia cu frații și surorile mele și de asemenea să îi pot iubi pe cei de lângă mine. După această săptămână am o dorință și putere mai mare de a împărtăși Evanghelia cu cei de lângă mine. De asemenea, la ultima sesiune de la devoționalul de dimineață, când o soră s-a rugat pentru mine am simțit cum Duhul Sfânt mă umple și am început să vorbesc în limbi pe care nu le înțelegeam dar era un sentiment așa de plăcut și special.”