Mărturii din rândul musulmanilor

Odată cu venirea unui nou coleg local și refacerea echipei de slujire, biserica a început să experimenteze un suflu nou plin de dinamică și creștere.

Slujitorii străini nu se pot localiza în orice oraș al țării pentru că nu li se acordă permis de ședere pe termen lung, prin urmare multe zone geografice sunt greu de atins cu Evanghelia. Noi, ca și familie am fost nevoiți să locuim și să slujim cu precădere în capitala țării tocmai din aceste motive, dar Dumnezeu are metodele lui mărețe prin care facilitează atingerea a cât mai multe zone și oameni cu mesajul mântuirii.

De data aceasta, Domnul a adus un alt oraș la noi, dacă noi nu am putut ajunge la ei. Peste 50 de persoane dintr-un oraș aflat la granița cu Siria au ajuns în capitala țării. Musulmani practicanți, care experimentând minunile lui Dumnezeu făcute în numele lui Isus, (vindecări, eliberări de droguri fără nici un tratament medical) și-au dedicat viaţa Domnului Isus.

Sunt oameni cu a căror cultură și mentalitate nu avem aproape nimic în comun, dar dragostea lui Dumnezeu ne îndeamnă să le slujim și să facem tot ce putem, ca toți aceștia să ajungă la cunoașterea cât mai profundă a lui Hristos. Ne bucurăm să vedem cum Dumnezeu lucrează în mod tainic și sămânța sădită în inimile oamenilor ajunge la coacere și este adunată în hambare.

La începutul lunii septembrie am avut bucuria de a boteza trei persoane. Soțiile a trei noi creștini, pe care Domnul i-a eliberat de dependența de droguri. Autenticitatea schimbării lor le-a determinat pe soțiile acestora să-L caute pe Cel care le-a salvat soții și să devină și ele creștine.

„La câteva luni după ce m-am căsătorit, am aflat că soțul meu e dependent de droguri. Fiind o musulmană practicantă am început să mă rog pentru eliberarea lui, însă nu primeam niciun răspuns. După ce soțul meu a devenit creștin și Dumnezeu l-a izbăvit din legăturile drogurilor, am început să citesc Biblia. Într-o seară fiind foarte tristă, m-am prăbușit în genunchi și am cerut lui Isus să mi se descopere dacă există cu adevărat. În momentul următor am simțit mâna Lui care mi-a atins spatele.” Domnul Isus a venit în camera lui „Z” și i-a dat mângâierea de care avea atâta nevoie. Aceasta este parte din mărturia pe care a depus-o înainte de a fi botezată.

Schimbarea pe care Dumnezeu a făcut-o în ultimele luni în biserică, ne-a adus bucurie, dar și multă provocare. Oamenii aceștia au fost izbăviți dintr-o lume foarte întunecată și aceasta cere foarte multă investiție în ei. După ce fusese de mai multe ori închis, mărturisea „L”, Domnul l-a izbăvit de pedepse, care, cumulate îl condamnau la 400 de ani de închisoare. Plângând, spunea că are pe conștiință moartea a 11 refugiați care s-au înecat în mare în timp ce încerca să-i treacă granița. Domnul a început și continuă să lucreze cu putere în acești oameni și în familiile lor. Ne rugăm ca Domnul să ne ajute în procesul de ucenicie, pentru ca la rândul lor să poată face ucenici destoinici pentru orice lucrare bună.

Locul pentru adunare a devenit neîncăpător și ne rugăm ca Domnul să ne dea finanțele necesare pentru un spațiu potrivit cu nevoile bisericii. Un spațiu în care să putem primi oaspeți noi, deoarece vrem să continuăm să ne dezvoltăm, și spațiu pentru adunările cu copiii, deoarece avem peste 20 de copii pe care trebuie să-i împărțim pe grupe de vârstă.

Am fost binecuvântați să participăm la conferința națională anuală a liderilor bisericilor din K. Pe lângă mesajele motivaționale și părtășia cu ceilalți, ne-am rugat pentru nimicirea planurilor vrăjmașe care vin împotriva bisericii. Liderii locali sunt amenințați cu moartea, în timp ce tot mai mulți lucrătorii străini sunt expulzați din țară. B., unul dintre credincioșii care s-au întors la Domnul într-una din bisericile în care am slujit, este acum pastorul bisericii din M, localitate în care, în 18 aprilie 2007 au fost martirizați trei credincioși. Au trecut mai bine de 15 ani de atunci dar amenințările la adresa bisericii continuă. Doar Dumnezeu a împiedicat ducerea la capăt al unui nou plan criminal diabolic îndreptat asupra liderilor bisericii care slujesc în această zonă. Ne rugăm ca Domnul să protejeze și să dea curaj slujitorilor Lui din această națiune, pentru a duce la bun sfârșit mandatul pe care Dumnezeu ni l-a încredințat.

Noi îi suntem recunoscători Domnului pentru harul și mâna Lui tare, care ne-a ținut toți acești 15 ani aici, și ne rugăm să putem rămâne în continuare, până când El va face în și prin noi tot ce a hotărât, pentru mântuirea cât mai multora în această națiune.

Motive de rugăciune

  1. Ne rugăm pentru protecția liderilor și a bisericii de planurile vrăjmașe
  2. Maturizarea și creșterea spirituală a credincioșilor
  3. Găsirea unui spațiu adecvat pentru funcționarea bisericii
  4. Finanțele necesare pentru această lucrarea de aici
  5. Călăuzire spirituală și sănătate pentru familia noastră

Victor și Priscilla, lucrători într-o țară musulmană