Noutăți din slujire în Balcani

Monica și Arton slujesc în Kosovo, o țară din Balcani. Dorința lor este ca tot ceea ce fac să fie sub călăuzirea Duhului Sfânt, la fiecare pas. Pentru a vă putea ruga mai focalizat, vă prezentăm câteva informații despre proiectele lor, în cuvintele Monicăi.

Plantarea unei biserici în Kacanik

Anul trecut Dumnezeu ne-a scos în cale o familie cu doi băieți din Kacanik.

Unul dintre ei avea probleme cu drogurile și, cu ajutorul lui Arton, a intrat într-un centru creștin de reabilitare. Odată cu intrarea lui acolo, familia acestui băiat a început să vină la biserică, parcurgând 140 de km până la cea mai apropiată biserică. Acest lucru ne-a determinat să începem o lucrare în localitatea lor.

În fiecare săptămână mergem în Kacanik să ne întâlnim cu această familie. Studiem împreună din Scriptură, împărtășindu-le despre modul minunat în care a lucrat Domnul Isus  în viețile noastre și încurajându-i să-și pună încrederea în El.

Pe lângă această familie, am întâlnit și o femeie care și-a predat viața Domnului Isus pe când era în Suedia, iar acum este gata să spună public că este creștină, într-un oraș mic cum este Kacanik, unde 100% din populație se declară a fi musulmană. Aici întâlnim mulți oameni care par deschiși în a-L primi pe Domnul Isus în viața lor, însă persecuția din partea familiei îi împiedică să facă acest pas.

O altă femeie, pe nume Sebahate, din Kacanik, ne-a relatat că într-o noapte a visat cum un om îmbrăcat în alb s-a apropiat de ea în timp ce se afla în mijlocul copiilor ei și a chemat-o pe nume. Deși nu își amintește tot visul, în minte i-a rămas bine imprimat Omul care a chemat-o pe nume – acesta era Isus.

Deși de multe ori apare descurajarea și ne vine să renunțăm la această lucrare din Kacanik, Dumnezeu trimite frați și surori care ne încurajează și se roagă pentru noi, iar acest lucru ne face să credem că El are un plan măreț pentru acest oraș!

Săraci în ochii societății, dar nu și înaintea lui Dumnezeu

O dată pe lună, la biserica pe care o frecventăm vin în jur de 120 de familii cărora le ascultăm problemele, studiem din Biblie, ne rugăm, servim un ceai sau o cafea și la sfârșit le oferim câte un pachet alimentar, uneori chiar și haine, iar pe timp de iarnă încercăm să le cumpărăm câte doi metri cubi de lemne, ca să aibă̆ un ajutor în sezonul rece, când temperaturile ajung și la -20 grade. Relația noastră̆ cu ei nu se limitează̆ doar la întâlnirile de la biserică, ci facem și vizite regulate la ei, unde avem un timp de părtășie și rugăciune. Suntem atât de fericiți să vedem primele roade ale acestei lucrări – două familii care au început să vină regulat la biserică.

Centrul de Reabilitare RETO

RETO este un centru de reabilitare pentru oamenii cu diferite adicții, care au nevoie de ajutor și de transformare a vieților lor prin prezentarea Evangheliei.
Aici Dumnezeu a schimbat viața lui Arton, iar acum dorința lui este ca tot mai mulți tineri să scape de orice dependență și să găsească̆ unica salvare care vine doar prin Domnul Isus Hristos. La început se întâlnește cu familia și persoana în cauză. Le povestește despre modul în care Isus l-a salvat și îl încurajează pe cel dependent să meargă̆ la centrul de reabilitare, iar familia să vină la biserică și să se roage pentru persoana care e prinsă în acest viciu. În ultimele două luni am întâlnit peste 18 tineri, fete și băieți, care aveau cel puțin o dependență. O parte din ei au ales să caute ajutor și vindecare, iar o familie a început să vină constant la biserică.

Motive de rugăciune:

  1. Plantarea de biserică din Kacanik, noi oportunități de a răspândi Evanghelia
  2. Sănătate fizică și spirituală
  3. Oameni gată să îl primească pe Isus in viața lor
  4. Tineri eliberați de orice dependență și o viață nouă cu Isus

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi!

Arton și Monica – misionari în Kosovo