O viață în slujba Evangheliei

O ușă pentru Evanghelie

Țara în care slujim se află în top 10 la nivel mondial, în ceea ce privește persecuția creștinilor. Guvernul actual care este la putere de opt ani promovează într-un mod deschis faptul că țara trebuie să redevină hindu, iar minoritățile religioase trebuie să dispară. Această ură din partea guvernului am resimțit-o și noi personal, fiind investigați de trei ori de-a lungul anilor.

Având în vedere mecanismele puse în mișcare de către autorități pentru a restricționa accesul străinilor în țară este foarte dificilă obținerea vizelor pe termen lung (mai mult de un an).

Slavă Domnului pentru providența Lui de până acum, față noi în privința vizei, an de an am primit-o, iar de anul trecut avem o viză de student, Andreea urmând un curs de master la o universitate locală de stat. Faptul că trebuie să urmeze cursurile în mod regulat pentru a menține viza pune o presiune foarte mare pe noi datorită oboselii fizice și emoționale care se adună.

Pe lângă activitățile de slujire în care suntem deja implicați, faptul că Andreea trebuie să meargă fizic la universitate, uneori de șase ori pe săptămână, ne-a scos total din zona de confort și ne obligă să ne folosim toate eforturile de care suntem capabili pentru a-I fi martori Domnului în continuare. Aceasta însă a deschis o nouă ușă pentru Evanghelie, într-un mediu cu care nu am fost familiarizați până acum, în țara în care slujim – cel studențesc. Andreea relatează următoarea mărturie și felul în care Domnul a început să o folosească încă de la început ca și martor al lui Cristos:

Un mediu nou cu atâtea necunoscute, întrebări, frământări, iar eu la 34 de ani ai mei printre studenți de 20, 21 de ani, cu vise, temeri și propriile întrebări despre lume și viață, unii mai deschiși, curioși, alții mai rezervați. Din primele zile de studii l-am cunoscut pe Anania*, un tânăr educat, inteligent, introvertit, care suferă de anxietate. Prin stângăcia cu care se evidenția dintre ceilalți studenți mi-a adus aminte de adolescența mea și lupta aceea permanentă de a mă integra în grup cu orice preț.

În scurt timp am devenit prieteni și Anania* mă privește ca pe o soră mai mare la care adesea vine cu durerile și întrebările lui, mai ales: „Oare voi fi vreodată vindecat de anxietatea asta?” „Oare voi putea trăi normal fără atâta durere continuă?”

Pentru cei care ați citit, auzit sau chiar trăit momente de anxietate puteți înțelege măcar puțin lupta permanentă și epuizantă care se dă la nivelul minții, atacurile de panică, nopțile nedormite, sentimentul de neputință, oboseală mentală cronică și altele.

Anania* provine dintr-o familie hindusă tradițională, participă la ritualurile (pooja) făcute de familie cu ocazia festivalurilor hinduse, însă amintește despre un eveniment marcant în viața lui, în care i-a cerut ajutorul lui dumnezeu (unui dumnezeu din hinduism) și nu i-a răspuns, el percepând acest fapt ca un răspuns în sine prin care dumnezeu i-a arătat că în viață trebuie să te descurci singur, să crești și evoluezi prin forțele tale, doar așa vei deveni puternic.

În multele noastre conversații i-am împărtășit mărturia mea personală, i-am vorbit despre soluția lui Dumnezeu la problema păcatului nostru prin moartea lui Isus și l-am făcut conștient că mă rog pentru el, uneori chiar răspunzând prin câteva experiențe cum Dumnezeu a intervenit în situația lui (de exemplu: fusese programat la o operație la picior și nu a mai fost nevoie de operație în cele din urmă).

În una din zile am vizitat o librărie creștină și pe neașteptate m-a întrebat ce carte îi recomand ca să înțeleagă mai bine Biblia. Din multele cărți de acolo am îndrăznit să îi recomand povestea reală a unui Guru hindus care întreaga viață a căutat sensul existenței, găsindu-l în cele din urmă în Isus.

Rugați-vă ca inima lui Anania* să fie transformată de Duhul lui Dumnezeu, să înțeleagă și să primească adevărul și să fie vindecat de anxietate. Totodată ca părinții săi să nu creeze impedimente în acest sens, așa cum se întâmplă adeseori în țara în care slujim, unde identitatea unei persoane este strâns legată de apartenența la familie, care decide cursul vieții sale.

Ucenic născut din suferință

Povestea experienței pe care am avut-o cu C.J unii dintre voi o cunoașteți. C. este persoana pe care noi am încurajat-o, ajutat-o și evanghelizat-o ani de zile ca mai apoi să aflăm, pe calea cea mai dureroasă, că el era de fapt un escroc profesionist. Noi am fost doar unele dintre victimele sale.

După mai bine de doi ani de zile în care nu am mai știut nimic de C. (2018-2020) am primit un telefon de la el prin care ne-a mărturisit că iubirea și respectul pe care i l-am arătat în perioada în care interacționam, cât și mesajele Evangheliei pe care le-am împărtășit cu el, alături de alte circumstanțe din viața sa l-au determinat să își schimbe viața și să îl caute pe Domnul. A fost o bucurie de nedescris pentru noi să știm că eforturile noastre nu au fost în zadar, ci au produs rod.

După alți doi ani de zile (2020-2022), timp în care s-a întors la familie și a fost la poliție pentru a-și asuma greșelile, a hotărât să ne viziteze și să ne caute din nou ajutorul pentru a-și pune viața pe picioare în H., localitatea unde locuim noi. Am stabilit o întâlnire și, după 4 ani de zile în care nu ne-am văzut, ne-a vizitat din nou. Emoțiile au fost mari având în vedere câtă durere ne-a produs, însă vindecarea pe care Domnul ne-a dat-o a fost completă și am putut să îl primim cu brațele deschise. Am petrecut mai multe ore în părtășie, în câteva zile, timp în care din nou Domnul a fost subiectul principal, iar el ne-a mărturisit dorința lui de a-l ajuta să crească spiritual și să îl supraveghem oarecum în tot acest proces.

După câteva interviuri la diferite companii din oraș a obținut o slujbă și a început să muncească din 10 mai. Îl vom mai găzdui câteva zile înainte să înceapă oficial slujba, până se va instala într-o nouă locuință aproape de locul de muncă. Odată ce va fi instalat în H. va începe să frecventeze biserica noastră și să se integreze în grup.

Rugați-vă pentru noi ca să avem răbdare și dragoste să Îl arătăm pe Domnul Isus cât mai acurat și să îl ajutăm să devină un ucenic puternic al Domnului și un slujitor de nădejde pentru Împărăția Sa.

Viitoare colaborare cu Radu* și Sofia*

Sneha este rodul nostru cel mai de preț, devenind o femeie dedicată Domnului și o slujitoare capabilă să realizeze cele mai mărețe lucruri pentru Împărăție. De mai bine de un an de zile s-a căsătorit cu Radu*, un bărbat deosebit, inteligent și capabil la rândul lui să slujească Domnului într-un mod minunat. El este din nordul țării, dintr-o cultură total diferită de cea din sud, unde suntem noi și Sofia*. Însă Domnul i-a pus pe inimă să își lase părinții (ceea ce în cultura locală nu este văzut cu ochi buni) și să se mute în sud pentru a se dedica slujirii alături de Sofia*. De mai bine de un an se implică împreună în evanghelizare, ucenicizare și ajutorare.

Au preluat responsabilitatea conducerii unei biserici micuțe, au început să predea o dată pe lună cursuri biblice în zonele tribale și au grijă de șapte copii orfani.

În toată această perioadă noi i-am încurajat și i-am susținut (chiar și financiar) și am discutat împreună de posibilitatea dezvoltării unui proiect comun care să ajute întreaga lucrare să se dezvolte. I-am invitat la noi pentru câteva zile, timp în care am discutat, ne-am rugat și am plănuit. Urmează cât de curând să împărtășim acest proiect și cu fiecare dintre voi. Domnul să ne ghideze pe mai departe pentru a face într-adevăr o lucrare capabilă să aducă cât mai multe suflete la mântuire.

Motive de rugăciune

  1. Andreea fost copleșită și extenuată datorită noii circumstanțe cu universitatea și a hotărât să urmeze un program de consiliere creștină cu un consilier creștin profesionist. Domnul să o reîmprospăteze și să îi dea succes în acest program de consiliere.
  2. Domnul să ne dea înțelepciune și răbdare în ucenicizarea lui C.J.
  3. Domnul să ne ghideze fiecare pas în viitorul proiect alături de Radu* și Sofia*.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și vă rugăm să rămâneți în continuare.

Cu drag,

George & Andreea – Asia de Sud