Popoarele din Europa aud Vestea Bună a Evangheliei

Providența lui Dumnezeu marchează o cale pentru poporul român evanghelic, cu extinse oportunități de a fi o mărturie între alte popoare! S-a deschis o pagină a istoriei în care putem să proclamăm lucrările minunate ale lui Dumnezeu din viața noastră în alte familii, la școală, pe străzi, în piețe, la multitudinea de oameni legați de Satan. Atât de mult la îndemână, la o întindere de braț!

În Europa de Vest avem vecini, colegi de școală, colegi de muncă, amici din cel puțin 50 de grupuri etnice neatinse cu Evanghelia. Limba nu mai este o barieră, iar libertatea religioasă este prețul pe care înaintașii noștri l-au plătit cu sacrificiul multor vieți de martiri.

Am străbătut multe străzi și cartiere cu rugăciuni în acești 11 ani și am distribuit materiale de evanghelizare între grupurile etnice printre care trăim. Ne oprim cu bărbați și femei în piețe, magazine, parcuri, cafenele și pornim de la discuții simple din viața de zi cu zi. Le vizităm familiile și ne primesc cu atâta ospitalitate!

În urmă cu trei ani, familia prietenului nostru Nadiar* (de origine din Asia de Sud) a primit răspuns providențial pentru viza lor. Sărbătoarea nașterii Domnului Isus Hristos am celebrat-o cu ei într-un cadru familiar, simplu și profund. Dumnezeu ne-a oferit harul să vedem cum copiii lor, în acești trei ani, au crescut spiritual și s-au echipat corespunzător pentru a fi de folos generației tinere și implicit conaționalilor lor. În acești trei ani au învățat limba spaniolă și catalană și au terminat studii care îi ajută cu ușurință să influențeze prin mărturia lor de viață. Investiția noastră mică în viața lui Nadiar* se extinde și se multiplică, prin copiii lor, astfel ei ajungând cu Evanghelia unde noi sau alții nu putem ajunge.

Pe Nia am întâlnit-o în piață. M-am apropiat de ea și, printr-un îndemn al Duhului Sfânt am salutat-o, oferindu-i un card cu mesaj biblic. Deschiderea ei mi-a oferit prilejul să pun alte întrebări, care m-au ajutat să o invit la un eveniment special pentru femei și copiii lor. Cu credință m-am rugat pentru bariere îndepărtate, ca să poată veni. Și a venit, cu copiii ei! Soțul ei a sunat-o să fie sigur că suntem doar femei și copii la eveniment. Apoi și-a scos vălul de pe cap și a lăsat bucuria să se manifeste! A fost mediul potrivit ca noi să ne conectăm cu ea.

Duhul lui Dumnezeu ne călăuzește și ne împuternicește să vestim neamurilor că Isus Hristos este Salvatorul lumii, și ne ajută să o facem cel mai bine, dacă ne rugăm focalizat, ne pasă și iubim acești oameni.

Ioana și Ștefan, Europa de Vest