Primul botez în Biserica plantată în Tirana

Primul botez în Biserica plantată în Tirana

Monica M. este trimisă de Biserica Salem din Marghita și slujește în Albania

Pentru Monica, luna iunie a fost una semnificativă din două motive: primul este că a împlinit trei ani de slujire în Albania, iar al doilea, că a avut loc primul botez în apă al credincioșilor din biserica plantată de echipa din care face parte. „Uitându-mă în urmă și văzând că am început de la zero plantarea bisericii, nu pot decât să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său măreț.” Echipa și-a propus la începutul acestui an să țintească sus, proclamând că vor avea primul botez în apă și au început să mijlocească în acest sens. „Deși mulți ne-au spus că e prea repede, noi știam că Dumnezeul nostru poate, iar minunea s-a înfăptuit. În fața oricărei provocări am proclamat versetul din Marcu 11:24 – De aceea vă spun că, orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că lați și primit, și-l veți avea.”

„În data de 19 iunie a avut loc primul botez în apă, patru persoane (Rajmonda, Klaudja, Dallendyshe și Milena) declarându-și credința și mărturisind că Isus este fiul lui Dumnezeu și unicul Mântuitor.”

Monica a legat o frumoasă relație de prietenie cu Milena, una dintre fetele care au participat la întâlnirile de ucenicizare, ce de fiecare dată dorea să învețe cât mai mult despre Isus. Înainte să ia decizia de a se boteza, tânăra s-a rugat mai bine de un an de zile, nu pentru că nu era pregătită, ci pentru că nu avea acordul familiei. „Milena e o fată specială și dragă inimii mele. Pentru ea s-au rugat mulți parteneri în rugăciune cărora vreau să le mulțumesc pe această cale. Cu patru zile înainte de botez mi-a spus că mama ei este de acord cu acest pas, dar tatăl nu. Am încurajat-o să continue să se roage și să încerce să discute din nou cu el. În următoarea zi am primit acest mesaj: Monica, duminică o să fac și eu botezul, tata e de acord! Am început să plâng de bucurie, a fost un răspuns așteptat de mult timp, întârzia să apară, dar când a apărut a fost primit cu toată bucuria.”

Îl slăvim pe Dumnezeu pentru harul Său măreț manifestat în viața celor patru persoane care s-au botezat! Vă îndemnăm să vă rugați pentru întărirea credinței lor și pentru mântuirea familiilor lor! Rugați-vă și pentru cei care au auzit Evanghelia și L-au primit peIsus în viețile lor,să fie gata să facă la rândul lor acest pas!

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.