Proiect de restaurare a casei unui pastor

Pastorul Șhiva și soția sa, Otgontsetseg, sunt căsătoriți de 20 ani și au 5 copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Fratele Șhiva este implicat în slujire încă din 2002, coordonând proiecte de plantare de biserici în capitala U. și în afara capitalei. În prezent este pastorul bisericii „Cuvântul Speranței” din capitală.

La începutul acestui an, casa construită de către fratele Șhiva în urmă cu aproximativ 10 ani, a ars. Casa are 5 m pe 7 m, deci aproximativ 30 mp, două camere pentru 7 persoane. Focul a pornit de la mansardă, structura de lemn și acoperișul fiind distruse. Datorită limitărilor financiare, păstorul Șhiva s-a gândit să repare mansarda, dar ar fi nevoie ca întreaga construcție să fie refăcută. Costurile erau estimate la 20-25.000 $, bani pe care familia nu îi are și chiar cu ajutorul fraților din bisericile locale nu ar putea să strângă această sumă. 

La câteva zile după incident, după ce au curățat podul, au reparat cât au putut acoperișul și au închis gura podului familia a revenit să locuiască în cele 2 camere pe care le au și care au fost afectate doar de apa folosită la stingerea incendiului. Le-am dăruit haine, pături și altele lucruri donate de membrii bisericii locale, dar și de alți lucrători străinii cărora le-am spus despre nevoie. 

În poze puteți vedea cum arăta casa după incendiu și cum arată acum. Deoarece casa este conectată doar la rețeaua electrică, planul dânsului este să vândă terenul cu casa reparată și cu ce bani a mai primit și a economisit sa își cumpere un apartament.

Aici lucrurile sunt pe dos. Un apartament e mai confortabil decât o casă. Majoritatea caselor din această țară nu au apă curentă, canalizare și nu sunt conectate la rețeaua de încălzire. Apa se aduce de la fântâna din cartier și încălzirea se face cu foc de cărbuni. Un apartament cu apă caldă și căldură e dorința oricărei familii.

Mulțumim tuturor celor care ați dăruit pentru ajutorarea acestei familii de slujitori. 

https://www.youtube.com/watch?v=IgrJ5VDdp1A 

Uțu și Betty, misionari alături de copii într-o țară din Asia