Protecția Domnului peste lucrarea din Orientul Mijlociu

De mai bine de doi ani de zile, în cadrul bisericii unde slujim s-a format o adunare în limba persană (farsi). Pe lângă familia noastră, fiecare persoană care participă la slujbe este cetăţean iranian, însă etniile diferă: persani, kurzi, turkmeni. Toţi provin dintr-un mediu 100% musulman. Majoritatea dintre ei au încheiat deja legământ cu Domnul Isus. Aceasta înseamnă că, dacă vreodată se întorc în Iran, şansele să intre în închisoare sau să le fie viaţa pusă în pericol sunt extrem de mari.

În luna mai ne-am pregătit de un nou botez. Candidatul a venit îmbrăcat în alb, însă apa nu era pregătită. Ne-am mirat de aceasta, dar am aşteptat până s-a terminat slujba să vedem ce avea să se întâmple. Păstorul ne-a spus că actul botezului se va amâna pe altă dată, deoarece securitatea e pe urmele lor. Cu doar câteva zile înainte fuseseră toţi chemaţi la secţie şi interogați rând pe rând cu privire la activitățile lor, mai cu seamă legat de un eveniment evangelistic la care au împărţit în locuri publice Biblii şi invitaţii la biserică.

La acel eveniment evanghelistic am participat şi eu împreună cu ei; dar eu fiind şoferul echipei și negăsind loc de parcare, am fost nevoit să petrec toată ziua în maşină. Astfel că, în loc să merg şi eu să împart Biblii, cum era planul iniţial, am petrecut toată ziua la volan. Am venit acasă mirat şi supărat că nu am putut lua parte la evanghelizare aşa cum mi-aş fi dorit, şi că am fost doar „un şofer particular”. Nu am înţeles atunci, dar câteva zile mai târziu, în ziua „botezului”, am realizat că de fapt Dumnezeu m-a păzit, m-a împiedicat să găsesc loc de parcare şi să mă dau jos din maşină, și astfel am scăpat de interogatoriul securităţii şi de a fi pus sub urmărirea lor.

Am mulţumit Domnului şi am rămas uimit încă o dată de providența Lui şi de purtarea Lui de grijă! Am învăţat că, atunci când te pui cu toată inima la dispoziția Domnului şi rămâi în ascultare de El, chiar şi lucrurile care nu decurg aşa cum ne-am dori noi, El de fapt le orchestrează în detaliu, pentru înaintarea Împărăţiei Sale!

Sami (împreună cu familia, slujitori în Orientul Mijlociu)
Foto: Unsplash