Roade vizibile și rugăciuni ascultate, în Bulgaria

Nicu și Elena slujesc în Bulgaria din anul 2001, trimiși de Biserica Farul din Constanța. Ei împărtășesc mai jos cum Domnul lucrează printre grupurile etnice în care sunt implicați.

Luna aceasta am început din nou lucrarea de evanghelizare cu semințe de grădină și cu literatură creștină. Primul sat pe care l-am vizitat a fost satul Teketo, unde locuiesc numai musulmani aleviți. Domnul Isus ne-a ajutat să continuăm acest proiect timp de 7 ani. La începutul proiectului am fost numai eu cu soția, apoi cu unii copii mai mari din biserică și, în ultimii ani, cu diferiți frați și surori din biserica turcă. Copiii au avut o experiență frumoasă în această activitate. Ei sunt adolecenți acum și ne amintesc de experiențele frumoase trăite împreună. Surorile și fratii din biserică de asemenea sunt bucuroși că au posibilitatea să își spună mărturia și să slujească Domnului! Acesta este și unul din scopurile noastre, să învățăm biserica să slujească prin mărturiile lor personale. În unele sate ne-am făcut relații cu oamenii, având o mărturie bună în fața lor, ei mărturisindu-ne că semințele pe care li le-am dat au adus roade foarte bune. Unii ne-au spus că au citit Noul Testament și cărțile pe care li le-am dat, dar că nu prea înțeleg. Prin aceste vizite am putut să le răspundem la întrebări și sperăm că credința lor în Domnul Isus a ajuns la un alt nivel. Vă mulțumim că sunteți parteneri cu noi în această lucrare!

Strigătul unei bunici disperate, auzit de Domnul

Luna aceasta am fost să evanghelizăm și în satul Konuș, unde locuiesc bulgari, turci și romi. Este un sat cu oameni deosebiți, cărora le-am mărturisit pe Domnul Isus. Aici am întâlnit o bunică disperată, care are grijă de un nepot ce s-a îmbolnăvit foarte rău, iar părinții copilului sunt la muncă în străinătate. Au mers la mulți doctori, dar copilul nu se vindeca. Cu o seară înainte de a merge noi la ei, bunica l-a implorat pe Dumnezeu în rugăciune să trimită niște creștini în casa lor ca să se roage pentru copil. Distribuind în satul lor semințe de grădină și cărți, am ajuns la poarta lor, unde erau multe femei și bărbați. Când le-am întins cărți, bunica a început să plângă și să multumească Domnului ca a trimis credincioși în curtea ei! Soția mea și surorile care erau cu noi au mers și s-au rugat pentru copil. Eu am rămas la poartă cu bunicul copilului și cu bărbații de acolo, și le-am mărturisit pe Domnul. Surorile care au fost cu noi au fost foarte încurajate și au mărturisit în familiile lor despre această minune. Duminica, în biserică, fiecare din ele au mărturisit despre cele întâmplate în evanghelizare. Dăm slavă Domnului pentru toate lucrările pe care le face cu biserica turcă!

Motive de rugăciune

  • Domnul să ajute biserica turcă să crească spiritual și numeric.
  • Domnul să lucreze la inima tuturor oamenilor cărora le-am dăruit semințe de grădină și literatură creștină în luna aprilie.
  • Domnul să ajute frații și surorile din biserică să mărturisească mai mult pe Domnul la cei pierduți.
  • Domnul să lucreze la inima oamenilor evanghelizați, să se întoarcă la El.
  • Domnul să lase sănătate în familia noastră.

Nicu și Elena Sima, Bulgaria