Rugăciune pentru misiune – 26 aprilie 2020

Proiectul România 100%

Municipiul
BUCUREȘTI

Conform recensământului din anul 2011, municipiul București are o populație de 1.883.425 persoane, din care 0,26% se declară penticostali. Municipiul București are mare nevoie de Dumnezeu. E nevoie de o mai mare implicare a evanghelicilor în atingerea populației.

Motive de rugăciune:

  • Viziune și inspirație pentru bisericile din București pentru a fi relevante într-un mediu arid față de Evanghelie.
  • Dezvoltarea viziunii pentru misiune și evanghelizare între cei ce-L cunosc pe Dumnezeu.
  • Deschidere pentru mesajul Evangheliei în mediul universitar și academic.
  • Pastorii și slujitorii din conducerea Cultului și din bisericile din București.

ISLAM

Islamul își are originea în jurul anului 600 d.Hr. în deșertul Arabiei și s-a răspândit în scurt timp în Asia de Est și Africa de Nord.
Islamul este o religie întemeiată pe credința într-un singur dumnezeu suprem, Allah. Fiecare urmaș al islamnului crede în această doctrină centrală și în faptul că profetul Mahomed este ultimul mesager al lui Dumnezeu.
Coranul este considerat a fi o compilare a tuturor dezvăluirilor făcute profetului, prin arhanghelul Gavril, care fac referire la unicitatea lui Allah și la modul de închinare și viețuire desăvârșită a unui musulman. Coranul este considerat cuvântul neschimbat al lui Allag, ghidul musulmanilor în această viață.
De câteva zile a început cea de-a 9-a lună a calendarului islameic, luna postului Ramadan. Unul din cei cinci stâlpi ai islamuli – postul – e obligatoriu o lună întreagă de la răsăritul soarelui, până la apus. Muslmanii trebuie să se abțină de la mâncare și plăceri trupești. Deși e considerată luna sfântă, spiritele sunt încinse și e o perioadă dificilă pentru orice musulman.
Una din ultimele 10 nopți alre Ramadanului e Noaptea Puterii. E noaptea în care se crede că a început descoperirea Coranului lui Mahomed, o noapte stranie în care se fac multe rugăciuni. Misionarii creștini atestă că are loc o sporită activitate demonică în această noapte.

La ora actuală, în lume există în jur de 1,8 miliarde de musulmani, reprezentând circa 15,2% din populație globului. Aceștia fac parte din 3640 de grupuri etnice, dintre care 3093 sunt neatinse cu Evanghelia.

Motive de rugăciune:

  • Domnul să deschidă ochii spirituali ai musulmanilor, ca ei să vadă cine e Isus.
  • În dragoste, Biserica să discearnă și să folosească oportunitățile de vestire a Evangheliei musulmanilor.
  • Curaj și protecție pentru misionarii și creștinii care trăiesc printre musulmani.
  • Muslmanii care țin Ramadanul să aibă vise, viziuni și descoperiri ale lui Isus în viețile lor.