Rugăciunea – răspunsul biblic la defăimări

„ …când suntem vorbiți de rău, ne rugăm.” (1 Corinteni 4:13)

Dragi creștini susținători ai misiunii mondiale,

Comunitatea penticostală română de pretutindeni trece în aceste zile printr-o perioadă delicată, dar și dificilă în același timp. Această stare este alimentată și de modul regretabil în care o organizație de evanghelizare și-a încheiat activitatea. Falimentul ei a cauzat în multe familii și biserici suferință, tensiune și confuzie. Astfel de căderi atrag după sine neîncredere și aduc blamă asupra întregii lucrări a lui Dumnezeu. De aceea, credem că este cel mai potrivit moment să ne smerim și să ne facem o cercetare adâncă atât la nivel personal, cât și în ceea ce privește slujirea noastră în Biserica lui Hristos și în lumea în care trebuie să răsune Evanghelia Lui.

Agenția Penticostală de Misiune Externă afirmă încă o dată, în mod inechivoc, că orice formă de slujire în Împărăție trebuie să aibă ca valori esențiale integritatea, transparența în administrarea finanțelor, darea de socoteală, smerenia și conducerea în echipă. Fără acestea orice formă de slujire va eșua lamentabil.

Zilele acestea, pe anumite platforme media au apărut informații false și denigratoare cu privire la decizii pe care bordul APME, în mod justificat și cu frică de Domnul, a fost nevoit să le ia față de anumiți misionari, cu mulți ani în urmă. Noi am fi putut să dăm explicații convingătoare și să combatem neadevărurile rostite, dar, deoarece nimeni nu își asumă responsabilitatea celor postate, realizăm că nu avem cu cine purta un dialog civilizat și că răspunsul biblic cel mai potrivit la defăimări este rugăciunea.

Ținta celui rău este să discrediteze lucrarea Bisericii lui Hristos și să slăbească eforturile de propovăduire a Evangheliei în toată lumea. Însă armele cu care luptă credincioșii sunt puternice, verificate de-a lungul timpului, arme redutabile care aduc biruință poporului lui Dumnezeu.

Credem că cea mai potrivită acțiune în această vreme este rugăciunea însoțită de post. De aceea, vă invităm la o campanie de post și rugăciune în care să cerem Domnului:

– vindecare emoțională în familiile și bisericile afectate

– învățarea lecțiilor de slujire în integritate și cu excelență

– înțelepciune în prezentarea informațiilor pe platformele sociale și discernământ în recepționarea lor

– nimicirea planurilor pe care cel rău le face împotriva lucrării de misiune

– unitate, încredere și entuziasm în propovăduirea Evangheliei până la marginile pământului.

Vă puteți înscrie aici: https://forms.gle/jZ8pLELrKrPF69Vk8

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Din partea Consiliului Director al APME,

Președinte Gheorghe Rițișan