Semănând sămânța Evangheliei în Asia de Sud Est

Candace* slujește într-o țară din Asia de Sud-Est. Ea Îl laudă pe Domnul pentru orice oportunitate pe care o are de a împărtăși Evanghelia cu oamenii nemântuiți din acel loc.

„Eram emoționată să întâlnesc un grup de adolescente dintr-un cartier mărginaș al orașului în care locuiesc. Drumul până la casa noii mele prietene, care se ocupă de lucrarea respectivă, pornea dintr-un punct universitar cu multă aglomerație și forfotă zilnică, unde vedeai puzderie de studenți și simțeai mirosul uleiului prăjit de la standurile de mâncare. Imediat ce am intrat pe o alee sărăcăcioasă, plină cu vânzători ambulanți, am zărit fețe curioase ce se holbau la mine de pe prispa caselor ponosite. Cum se face că eu, o străină, vizitez acel cartier ocolit de cei mai mulți și parcă dat uitării de toți, dar nu de Dumnezeu?

Am ajuns la un cimitir și mare mi-a fost mirarea să văd casa gazdei mele într-un astfel de loc. Modestia ce se vedea de cum am pășit în casă m-a făcut să mă simt mică. Povesteam cu sora și așteptam cu nerăbdare grupul de adolescente, provenite toate din context islamic, cu multe nevoi și povești triste de viață. Au venit mult mai devreme decât mă așteptam.

După ce am servit ceaiul, am intonat un cântec la adresa lui Dumnezeu, în care se vorbea despre modul minunat cum a creat El lumea și despre minunile Sale arătate față de poporul Său. Am continuat cu rugăciune în Numele lui “Isa al Masih”, termenul folosit pentru Domnul Isus. Rând pe rând, fiecare a împărtășit un motiv de rugăciune. Deschiderea lor m-a fascinat instant, precum și inima lor pregătită pentru a asculta povestea din Scriptură din ziua respectivă și conversația pe tema povestirii. Interlocutoarea mea mi-a povestit cum, în trecut, mai multe familii de credincioși au locuit în acea zonă și au presărat locul cu rugăciuni, an după an, iar acum a venit vremea când se vede roada rugăciunilor lor. Ba mai mult decât atât, persoana desemnată pentru a fi responsabilă în cartierul respectiv a arătat multă bunăvoință față de sora noastră și familia ei.

Îmi doresc sa fiu parte din acest proiect pe viitor și motivul meu de rugăciune este ca Domnul să îmi dea călăuzire în a discerne care ar putea fi aportul meu, pentru ca Împărăția lui Dumnezeu să crească în acel loc, disprețuit de cei mai mulți.”

Candace*, Asia de Sud-Est

Pseudonim*

Foto – Unsplash