Serviciu divin de trimitere în misiune în Biserica Elim Cluj

În data de 6 noiembrie 2022, la serviciul divin de dimineața al Bisericii Penticostale Elim Cluj-Napoca, a avut loc slujba de trimitere în misiune a familiei Emata, Genesis și Patricia, în Filipine.

Ionatan David, pastorul bisericii a prezentat lucrarea deosebită de trimitere în misiune care urmează să se desfășoare și a urat bun venit fratelui pastor Rițișan Gheorghe, președintele Agenției Penticostale de Misiune Externă, îndemnând biserica să susțină lucrarea familiei Emata în rugăciune.

După câteva momente de închinare și rugăciune, Genesis a fost invitat să aducă un cuvânt înaintea bisericii. El a mulțumit bisericii pentru că i-a primit în mijlocul ei și pentru rugăciunile și tot ceea ce au făcut împreună ca biserică în perioada șederii lor în România. „De acum 6 luni de când am venit aici, nu m-am simțit niciodată singur, ci am simțit că sunt parte a unei familii mari. Chiar dacă ne întoarcem în Filipine cu familia, voi păstra în inimă gândul că am o altă familie la celălalt capăt al lumii. Vă mulțumesc în numele lui Isus și Dumnezeu să vă binecuvânteze! Vă mulțumesc pentru rugăciuni, pentru susținere și toată implicarea voastră în lucrarea din Filipine.” Apoi a adus o încurajare din 1 Corinteni 15:58 „De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.” care se aplică nu doar lor, care vor merge Filipine și poate nu se vor întoarce câțiva ani, ci și bisericii Elim: să fim tari, neclintiți că osteneala, timpul, munca noastră nu vor fi în zadar. Inspirat din Evrei 10:34-35 a continuat spunând că deși nu cunoaștem momentul întoarcerii lui Hristos sau a plecării noastre de pe pământ, e bine să ne încurajăm unii pe alții și apreciez încurajările voastre, că ne-ați îndemnat să mergem înainte și să facem mai multe lucruri pentru El. Nu putem face asta singuri, ci doar însoțiți de puterea lui Dumnezeu și prin încurajările voastre. Suntem parte în același Trup al lui Hristos și trebuie să lucrăm împreună ca familie. Veți rămâne în rugăciunile noastre și când vom fi în Filipine.

Fratele pastor și președintele Agenției de Misiune, Rițișan Gheorghe a adus un scurt cuvânt din Romani 10:12-15 despre întrebările pe care Pavel ni le adresează și care ne îndeamnă să aprofundăm viața noastră de credință. Trimiterea dă autoritate celor care se duc și îi leagă totodată de Trupul lui Hristos care îi trimite, îi susține în lucrarea de misiune. Patricia a fost în lucrarea de misiune și s-a întors, a înțeles că este important să fie trimisă de biserica ei și să aibă susținerea bisericii în lucrare și după mai multe discuții cu fratele pastor și frații de la APME a solicitat acreditarea și organizarea unei slujbe de trimitere. Mă bucur mult pentru biserica dumneavoastră pentru că vine în acest „club” foarte select al bisericilor care nu doar că se roagă, susțin misionarii, dar și trimit misionari, având reprezentanți de ai lor în alte națiuni care duc și vestesc Împărăția lui Dumnezeu și acolo, în special celor care nu au auzit niciodată Evanghelia. Dar slujba bisericii nu se oprește la a-i trimite, ci continuă prin susținere în rugăciune, prin încurajare și financiar.

La finalul acestui scurt mesaj de încurajare, fratele pastor Rițișan Gheorghe a invitat familia și pastorul bisericii în față pentru rugăciunea de trimitere. A urmat un moment de rugăciune cu întreaga biserică, urmat de rugăciunea individuală a fraților pastori Ionatan David și Gheorghe Rițișan.

După rugăciune, Genesis a slujit Domnului în cântare în limba română. Fratele pastor Ionatan David, a mărturisit înaintea bisericii că întreg comitetul de conducere al bisericii îi susține, i-a susținut și dorește în continuare să susțină lucrarea familiei Emata în Filipine, care este lucrarea lui Dumnezeu în extinderea Împărăției Lui în lumea pe care El a creat-o, într-o cultură la care noi nu avem acces, dar la care Dumnezeu a trimis o persoană din biserica noastră și ne-a înfrățit cu cei de acolo prin Patricia.

Programul și-a desfășurat cursul, Cuvântul Domnului cu privire la sărbătoarea Cinei Domnului fiind adus de fratele Gheorghe Rițișan din 1 Corinteni 11:23-28 împărtășind 3 adevăruri pe care Cina Domnului ni le comunică, legând în final această lucrare de lucrarea de misiune.

Întregul serviciu de trimitere în misiune poate fi urmărit la: https://www.youtube.com/watch?v=awhBeBYhJgM